Danileț, către noii membrii CSM: Politicienii vor încerca să vă curteze, vă recomand să îi respingeți din prima

Danileț, către noii membrii CSM: Politicienii vor încerca să vă curteze, vă recomand să îi respingeți din prima

Judecătorul Cristi Danileț a susținut, vineri, în fața noilor membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, că politicienii vor încerca să îi "curteze", recomandându-le "să respingă din prima" astfel de încercări.

"Nu aș recomanda sub nicio formă întâlniri informale cu politiceni, vor încerca să vă curteze cum au încercat și la noi, vă sfătuiesc să îi respingeți din prima", a spus Cristi Danileț.

El a arătat că există aproximativ 200 de magistrați sancționați disciplinar și penal în ultimii șase ani și a subliniat importanța responsabilizării.

"Cetățeanul are nevoie de magistrați competenți și necorupți. Din păcate, un număr de aproximativ 200 de judecători și procurori au fost sancționați disciplinar și penal în ultimii șase ani, ceea ce mie mi se pare (...) îngrozitor, mă gândesc câte cazuri nedescoperite sunt. Este important să responsabilizăm magistrații (...) Sunt pentru responsabilizarea lor și nu neapărat pentru răspunderea lor. De aceea, formarea magistraților mi se pare un obiectiv cu deosebită importanță și mai ales formarea lor pe abilități non-juridice. Din păcate, mulți magistrați nu înțeleg cum anume se poartă un dialog. (...) Sunt niște proiecte în derulare, există o listă a acestor proiecte, îmi exprim nădejdea că medierea și educația juridică va fi în atenția dumneavoastră", a adăugat judecătorul.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...