Danileț despre trecerea Inspecției Judiciare la MJ: Mi se pare cea mai dură propunere

Judecătorul Cristi Danileț, fost membru al CSM, susține că trecerea Inspecției Judiciare în subordinea Ministerului Justiției i se pare cea mai "dură" propunere anunțată miercuri de ministrul Tudorel Toader.

"Propunerea MJ: Inspecția Judiciară trece la Ministerul Justiției. Mi se pare cea mai dură propunere. Inspecția Judiciară era la MJ până în 2005, apoi a fost la CSM până în 2012, după care a devenit instituție independentă. Acum se dorește să se revină la sistemul dinainte de reforma din 2005. Personal, nu vreau să fiu un magistrat posibil anchetat de Inspecția ministrului", a scris Dănileț, pe Facebook.

În opinia sa, procedura privind răspunderea materială a magistraților trebuie descrisă exact, pentru a nu rămâne ineficientă ca și până acum.

"Cu privire la răspunderea materială a magistraților, azi statul despăgubește victima unei erori judiciare, iar apoi poate să se îndrepte împotriva magistratului vinovat de rea-credință sau gravă neglijență. Pe viitor, se dorește ca acest regres al statului să fie obligatoriu, ceea ce este firesc. Însă cred că trebuie descrisă exact procedura de stabilire a relei-credințe sau gravei neglijențe a magistraților, altfel procedura va fi ineficientă, ca și până acum", a explicat Danileț.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat, miercuri, că una dintre modificările propuse la pachetul de legi ale Justiției prevede ca Inspecția Judiciară să treacă la Ministerul Justiției.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cică vindecă singurătatea, ia cu mâna! / Sexy-consiliera personală a Ministrului Sănătății, 26 de ani, absolven…

2 O să aveți un șoc! / Facem publice infracțiunile pe care zeița infractorilor, Alina Gorghiu, le vrea executate a…

3 Nouă ni se spune că masca este inutilă / Virusologul Mihnea Boștină: Din ce în ce mai multe date sprijină ipotez…

4 Mafia PSD / Asta a livrat combinezoane la spitalul groazei din Suceava! „Protejata" lui Vanghelie: contracte de …

5 Generalul-maior în rezervă Ionel Oprea: O parte din cadrele medicale de la Spitalul din Suceava refuzau să poa…

recomandări

Te ia DNA: Constantin Boșcodeală

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Există un site care face review-uri la cei mai buni burgeri și arată delicios