Daria Trepova, pusă sub acuzare în cazul exploziei de la Sankt Petersburg soldată cu moartea unui blogger militar

Daria Trepova, pusă sub acuzare în cazul exploziei de la Sankt Petersburg soldată cu moartea unui blogger militar

Activista politică Daria Trepova a fost pusă sub acuzare, marți, pentru infracţiuni de terorism în legătură cu uciderea bloggerului militar Vladlen Tatarski, transmite Reuters, potrivit Agerpres .

Daria Trepova FOTO EPA-EFE

Tatarski şi-a pierdut viaţa în explozia produsă duminică într-o cafenea din Sankt Petersburg ce aparţine șefului mercenarilor Wagner, Evgheni Prigojin.

Comitetul de Investigaţie, care anchetează infracţiunile grave din Rusia, a afirmat că a pus-o sub acuzare pe Daria Trepova (26 de ani) pentru comiterea „unui act terorist de către un grup organizat, care a cauzat moartea în mod intenţionat”. Potrivit actului de acuzare, Trepova a primit instrucţiuni de la persoane care acţionează în numele Ucrainei, observă Reuters.

Daria Trepova a fost transferată de la Sankt Petersburg la Moscova, unde procurorii urmau să solicite unui tribunal districtual plasarea acuzatei în arest preventiv.

Vladen Tatarski, care a susţinut cu fermitate invazia rusă în Ucraina, a fost ucis după declanşarea unui dispozitiv exploziv ascuns într-o statuetă de ipsos.

Forţele de securitate ruse au arestat-o pe imediat pe Daria Trepova, afirmând că ea este persoana care a înmânat statueta respectivă în cadrul evenimentului.

Trepova se află de mai mult timp în vizorul autorităţilor rus, fiind condamnată în februarie anul trecut la zece zile de arest administrativ pentru un miting neautorizat împotriva războiului din Ucraina.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Și cu asta și-a tras-o Cherecheș?

2 VIDEO Președintele PSD al Camerei Deputaților, Alfred Simonis: „Futu-ți morții mă-tii să-ți fut! Băga-mi-aș pula-n mă-ta, îți sparg dinții, ascultă ce…

3 Reacția unui american care a luat prânzul într-un resturant din România. „Jur că de când sunt eu n-am mai văzut așa ceva!”

4 Imagine de o sută de puncte cu Cherecheș prins în Augsburg, Germania

5 VIDEO „L-am considerat fratele meu, venea la noi acasă”