Darius Vâlcov a plecat în Italia în 2022 și nu s-a mai întors. Fostul ministru e căutat de poliție pentru a fi încarcerat | SURSE

Darius Vâlcov a plecat în Italia în 2022 și nu s-a mai întors. Fostul ministru e căutat de poliție pentru a fi încarcerat | SURSE

Darius Vâlcov, fost ministru al Finanțelor, a fost condamnat astăzi la șase ani de închisoare în dosarul în care era acuzat de trafic de influență și spălare de bani, iar decizia este definitivă. Poliția îl caută pentru a pune în executare mandatul. Potrivit unor surse judiciare, fostul ministru PSD a plecat în Italia în 2022.

Darius Vâlcov FOTO: Inquam Photos

UPDATE 20.35: Potrivit informațiilor furnizate Adevărul de surse judiciare, Darius Vâlcov a plecat în Italia în 2022 și nu a mai revenit în țară.

***

„La data de 2 mai 2023, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Serviciul Investigații Criminale au primit un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis pe numele unui bărbat, de 46 de ani”, anunță Poliția Capitalei.

Cel în cauză - Darius Vâlcov - este condamnat de Tribunalul București la o pedeapsă privativă de libertate, de 6 ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de spălare de bani și trafic de influență, sentință rămasă definitivă prin decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție.

La acest moment se desfășoară activități specifice, în vederea depistării persoanei în cauză”, anunță Poliția Capitalei.

Inițial fostul ministru a primit o condamnare de opt ani de închisoare, însă pedeapsa a scăzut la lase ani după ce judecătorii au constatat că pentru infracțiunea de efectuare de operațiuni finaciare incompatibile cu funcția faptele s-au prescris.

În mai 2015, Darius Vâlcov a fost trimis în judecată de procurorii DNA, care îl acuză de trafic de influenţă, spălare de bani şi operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile ocupată de acesta, de primar al municipiului Slatina, senator şi ministru de Finanţe.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în 2009, Theodor Berna l-a contactat pe Darius Vâlcov, atunci primar al municipiului Slatina, judeţul Olt, căruia i-a propus să intervină la SC Compania de Apă Olt SA pentru ca firma sa să câştige licitaţii de lucrări pentru obiective din Slatina, Scorniceşti, Piatra Olt şi Drăgăneşti, iar în schimb să îi dea 20% din valoarea sumelor încasate conform contractelor de execuţie a acelor lucrări.

În anul 2018, acesta a condamnat de către 3 magistrați ai ÎCCJ la 8 ani de închisoare pentru corupție, în prima instanță.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”