David Cameron nu regretă că a organizat referendumul privind Brexitul

David Cameron nu regretă că a organizat referendumul privind Brexitul

Premierul britanic, David Cameron, a afirmat marți, cu prilejul unui summit european la Bruxelles, că nu regretă că a organizat referendumul privind apartenența țării sale la Uniunea Europeană, transmite AFP.

"Bineînțeles că regret rezultatul. Nu regret însă că am făcut referendumul. A fost cel mai bun lucru care trebuia făcut", a declarat David Cameron în cursul conferinței de presă organizate la finalul unui dineu de lucru cu ceilalți lideri ai UE.

În cadrul discuțiilor, prim-ministrul a subliniat că o reformă a regulilor de liberă circulație a persoanelor în Europa constituie "cheia" relațiilor post-Brexit dintre Marea Britanie și Uniunea Europeană.

David Cameron a afirmat că țara sa și UE trebuie "să aibă relații economice cât de poate de apropiate, iar cheia pentru a rămâne apropiați este să se studieze o reformă a liberei circulații a persoanelor".

"Unul dintre factorii determinanți în votul" în favoarea Brexitului a fost, în opinia lui David Cameron, faptul că accesul la piața unică europeană implică acceptarea liberei circulații a persoanelor.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria