David Popovici a câștigat o nouă medalie de aur la Naționalele de Înot. Ce a declarat sportivul

David Popovici a câștigat o nouă medalie de aur la Naționalele de Înot. Ce a declarat sportivul

David Popovici a câștigat în această seară proba de 100 de metri fluture, la Campionatul Național de Înot. Este o probă cu care sportivul nu este obișnuit și recunoaște că a fost „foarte greu”.

FOTO: Getty Images

Popovici, care a câștigat în ultimele zile șase medalii de aur la Campionatul de Înot, spune că abia așteaptă să reprezinte România la Jocurile Olimpice de la Paris.

„Mă simt bine cu locul asigurat la Paris, știam că o să se întâmple, nu am vrut să o grăbesc, uite că a fost să se întâmple ieri, când am realizat baremul pentru Jocuri și de abia aștept să reprezint România la a doua ediție pentru mine”, a spus Popovici.

David Popovici a încheiat sâmbătă cursa de 100 metri liber de la Campionatele Naționale de Otopeni în 47,61 secunde, sub baremul pentru Jocurile Olimpice. Înotătorul a devenit primul sportiv român calificat la JO Paris 2024 , asta chiar dacă s-a spus că Delvine Relin Meringor, o atletă română de origine kenyană, ar fi fost prima.

Într-adevăr, atleta a făcut baremul pentru JO în proba de maraton, dar încă nu are dreptul de a reprezenta România în competiție. Mihai Covaliu, președintele COSR, a transmis că se fac demersurile pentru a obține acest drept.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Și cu asta și-a tras-o Cherecheș?

2 VIDEO Președintele PSD al Camerei Deputaților, Alfred Simonis: „Futu-ți morții mă-tii să-ți fut! Băga-mi-aș pula-n mă-ta, îți sparg dinții, ascultă ce…

3 Reacția unui american care a luat prânzul într-un resturant din România. „Jur că de când sunt eu n-am mai văzut așa ceva!”

4 Imagine de o sută de puncte cu Cherecheș prins în Augsburg, Germania

5 VIDEO „L-am considerat fratele meu, venea la noi acasă”