David Popovici, următorul capitol e în Japonia: Ce urmează după ce s-a îmbrăcat în aur, la Otopeni

David Popovici, următorul capitol e în Japonia: Ce urmează după ce s-a îmbrăcat în aur, la Otopeni

David Popovici a atins perfecțiunea la Campionatele Naționale de la Otopeni: șase medalii de aur în cele șase probe individuale în care a participat! Vorbim despre 50m liber, 100m spate, 50m fluture (cu record naţional), 400m liber, 100m liber şi 100m fluture (cu record naţional). În bilanțul înotătorului de 18 ani a fost trecut și un argint, cucerit cu echipa CS Dinamo, care a terminat pe 2, în proba de ştafetă masculină la 4x100m liber.

Dincolo de aceste clasări însă, marea performanță a lui Popovici a fost calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, el făcându-și baremul în proba de 100 de metri liber, la Campionatele Naționale de la Otopeni, cu timpul de 47.61 de secunde. Pentru David urmează Mondialele de la Fukuoka (Japonia), în perioada 14-30 iulie. Marele său obiectiv e însă câștigarea unor medalii, la JO de la Paris.

Sunt destul de sigur că pot să fac baremul pentru Jocurile Olimpice și la alte probe. Important e să nu te minţi, o să fie greu. Orice probă nouă e foarte grea, dar mă pregătesc mental, în primul rând“, a afirmat Popovici. Acesta deține recordul mondial, la seniori și la juniori, în proba de 100m liber, precum și recordul mondial la juniori, la 200m liber.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...