DE CARAGIALE / PNL vrea creștere salarială de 22% / Blaga susține măsura, spunând: "trebuie să lăsăm populismul la o parte"

DE CARAGIALE / PNL vrea creștere salarială de 22% / Blaga susține măsura, spunând: "trebuie să lăsăm populismul la o parte"

Partidul National Liberal anunta ca isi asuma si preia in programul de guvernare o crestere medie a salariilor functionarilor publici de 22% incepand cu 2017. Precizarea apare in rezolutia adoptata vineri, la Poiana Brasov, de Liga Alesilor Locali ai Partidului National Liberal. Vasile Blaga a anuntat ca sustine rezolutia PNL si a spus ca "trebuie sa lasam populismul la o parte. Daca pentru medici si pentru profesori s-au marit salariile, administratia locala nu poate performa cu salarii de 700 de lei", scrie Hotnews.

Potrivit unul comunicat de presa transmis de PNL, printre punctele asumate de liberali si care isi vor gasi loc in programul de guvernare al partidului in masura in care va castiga alegerile se numara:

- Descentralizarea cu asigurarea resurselor financiare pentru fiecare unitate administrativ teritoriala.
- Atributiile administratiei locale pentru sprijinul mediului economic local.
- Salarizarea functionarilor publici cu o crestere medie de 22% incepand cu anul 2017.
- Statutul alesilor locali.
- Codul incompatibilitatilor.
- Salarizarea alesilor locali.
- Simplificarea procedurilor pentru cresterea gradului de atragere a fondurilor europene si pentru implementarea proiectelor de dezvoltare locala.

"Credem, ca liberali, ca aceste masuri pot opri deprofesionalizarea administratiei publice, motivand si capacitand pe toti cei care asuma singurele principii care pot aduce prosperitate si solidaritate reala in comunitatile Romaniei: ierarhia meritului si rasplata justa a muncii facute cu profesionalism si onestitate, transparenta cheltuirii banului public, competitie reala in investitiile publice, diminuarea birocratiei si incurajarea initiativei economice, cultural-educationale si sociale in comunitate, solidaritate sociala bazata pe familie si valorile traditionale ale acesteia", informeaza PNL.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Se coace debarcarea? / Un înalt oficial de la Kremlin ar fi contactat spionajul occidental şi s-ar fi oferit să ajute la oprirea războiului d…

2 Fost şef al spionajului rusesc, reţinut în timp ce încerca să se alăture trupelor ruseşti din Herson

3 Noi amănunte despre puciul de la Kremlin. Putin răscolește după trădători...

4 Probleme în paradis? Ce dezvăluiri face Vitali Klitschko

5 Foarte interesante amănunte!