De ce a apărut Mickey Mouse pe toate buletinele de vot din SUA de la marea criză economică și până în prezent

De ce a apărut Mickey Mouse pe toate buletinele de vot din SUA de la marea criză economică și până în prezent

Celebrul personaj de desene animate s-a numărat printre candidații la presedinție sau la alte funcții la fiecare scrutin din SUA, din 1929 până în ziua de azi.

Mickey Mouse, unul dintre cele mai iubite personaje de desene animate FOTO Profimedia

Mickey Mouse va împlini 100 de ani în 2028. Celebrul șoricel a fost creat de Walt Disney în 1928, cu doar un an înainte de declanșarea marii crize economice din SUA și a devenit rapid unul dintre cele mai populare personaje din Statele Unite, iar mai apoi din înreaga lume. Iar de atunci a fost nominalizat la fiecare scrutin din SUA, potrivit The American Prospect .

Nici nu e de mirare, un viitor președinte, senator sau primar trebuie să aibă carismă. Și dacă nici Mickey Mouse nu e iubit de toată lumea, atunci cine e? Mai ales că VH 1 l-a plasat pe locul 17 în topul figurilor iconice din toate timpurile. Astfel, votanții au considerat că șoricelul trebuie să apară în buletinele de vot. Dar cum a fost posibil acest lucru, în condițiile în care Mickey nu este o persoană reală?

Buletinele de vot din SUA includ o rubrică specială, prin care dau votanților posibilitatea de a menționa propriul candidat, dacă nu sunt de acord cu cei deja înscriși în listă. Astfel, Mickey Mouse a fost menționat la fiecare scrutin, din 1928 până în ziua de azi.

La fiecare scrutin, reporterii din SUA menționează faptul că Mickey candidează din nou, pentru a-și „condimenta“ știrile. Evident, votul nu este unul real, ci, mai degrabă, un vot de blam al votanților nemulțumiți de opțiunile din listă.

Mickey Mouse Buletin bot JPG

Șoricelul nu este singurul personaj menționat pe buletinele de vot, la rubrica write-in candidate. Al Capone, Miss Piggy din „The Muppets“ sau Isus Cristos au fost și ei menționați, potrivit. Totuși, rățoiul Donald este al doilea în preferințele votanților, după Mickey Mouse.

Preferințele alegătorilor au tras, însă, un semnal de alarmă pentru autorități. În 1987, statul Goergia a adoptat o lege prin care „alegătorii nu mai au avea voie să voteze pentru Mickey Mouse“. Wisconsin a luat în considerare o legislație similară, după ce un judecător s-a arătat îngrijorat de faptul că această ciudățenie electorală ar putea deveni, într-o zi, reală. În România, Mickey Mouse a fost atras într-o comparaţie cu fostul candidat la prezidențiale Victor Ponta.

Mickey Mouse: alter ego-ul lui Walt Disney

Regizor, producător, animator, scenarist, de 22 de ori câştigător al premiului Oscar, Walt Disney (1901 - 1966) a lăsat în urma sa nu doar un imperiu, ci şi unele dintre cele mai îndrăgite personaje din lume, Mickey Mouse, pe care mulți îl consideră alter ego-ul său.

Cel mai celebru şoricel din istorie a fost creat de Walt Disney în tren, în timpul unei călătorii de la New York spre Los Angeles. Prima versiune a personajului nu purta încă mănuşi albe şi va primi numele Mickey la sfatul soţiei lui Walt Disney, căreia i se pare mai potrivit decât Mortimer, aşa cum voia să îl boteze Disney. Cu timpul, Mickey Mouse a devenit unul dintre cel mai uşor recognoscibile personaje de desene animate din lume, mai ales pentru „ţinuta“ uşor atipică: şort de culoare roşie, pantofi galbeni şi mănuşi albe.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro