De ce atacă rușii zone rezidențiale din Ucraina? Explicația Kievului

De ce atacă rușii zone rezidențiale din Ucraina? Explicația Kievului

Regimul de la Moscova şi-a schimbat tactica în războiul pe care îl duce împotriva Ucrainei, vizând în mod deliberat zone rezidenţiale cu atacuri de rachete, spune consilierul prezidențial Mîhailo Podoliak.

Mîhailo Podoliak FOTO president.gov.ua

„Nu există nicio îndoială că ei efectuează atacuri directe asupra clădirilor rezidenţiale civile ori a zonelor cu mai multe case cu populaţie civilă”, a declarat marţi Podoliak într-o intervenție la televiziune ucraineană.

În opinia sa, unul dintre scopurile acestei tactici este să încerce să provoace o contraofensivă precipitată și insuficient pregătită.

De asemenea, consideră Podoliak, Moscova încearcă să-i influenţeze pe occidentali, care, impresionaţi de uciderea de civili ucraineni, ar putea începe să ceară negocieri urgente.

Consilierul prezidențial ucrainean a afirmat totodată că ultimele atacuri cu rachete ale rușilor au fost menite să testeze dacă forțele armate ale Kievului sunt capabile să-şi protejeze spaţiul aerian, transmite DPA, potrivit Agerpres .

Numeroși civili ucraineni au fost omorâți în ultimele zile în urma unor valuri de atacuri cu rachete efectuate de ruși.

În timp ce Moscova susține că a vizat ținte militare, Kievul afirmă că aceste atacuri au fost îndreptate împotriva civililor.

Aceste atacuri survin în contextul în care se discută tot mai multe despre lansarea contraofensivei ucrainene în teritoriile ocupate de invadatorii ruși. Kievul dă asigurări că pregătirile sunt „aproape de final”, dar nu oferă mai multe detalii.

Conform serviciilor secrete britanice, armata rusă „nu are suficiente muniții” pentru a-și susține operațiunile pe câmpul de luptă din Ucraina.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante