De ce caută germanii doar români pentru cules de sparanghel: „Nu pot folosi nemţi, se plâng repede de dureri de spate. Românii sunt mai puternici”

De ce caută germanii doar români pentru cules de sparanghel: „Nu pot folosi nemţi, se plâng repede de dureri de spate. Românii sunt mai puternici”

De ce caută germanii doar români pentru cules de sparanghel: „Nu pot folosi nemţi, se plâng repede de dureri de spate. Românii sunt mai puternici”.

Saxonia Inferioară, al doilea land din Germania ca suprafaţă şi al patrulea ca populaţie, are nevoie de 40.000 de muncitori sezonieri în agricultură. Deşi sunt destui nemţi şomeri din cauza crizei, care ar fi dispuşi să-i înlocuiască, sunt fermieri care vor să angajeze doar români sau polonezi, scrie publicaţia germană Bild, citată de Mediafax.

Este cazul lui Jörg Heuer (49 de ani) din Fuhrberg, cultivator de sparanghel care a adus recent 60 de muncitori români şi care a explicat în Bild de ce se bazează pe polonezi şi români în loc de muncitori germani. Printre cei 60 de muncitori români care au zburat se numără Dănuţ de 22 de ani şi prietena lui Mihaela, de 18 ani.

„Nu pot folosi nemţi”, a spus Heuer. „Majoritatea germanilor nu sunt obişnuiţi să lucreze în câmp ore întregi. Se plâng repede de durerile de spate. Românii sau polonezii sunt mai puternici.” a mai spus el.

„O echipă de handbal mi-a oferit ajutor. Fiecare maxim patru ore - gratuit. Asta a fost drăguţ, dar nu este de niciun folos pentru mine. Germanii cer una sau două zile libere pe săptămână. Acest lucru nu este posibil în plin sezon De asemenea, românii lucrează duminica şi de sărbători.

Muncitorii din Europa de Est locuiesc izolat în spaţiile de cazare, fără contact social” susţine el.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 S-a ținut de cuvânt! Bolojan a tăiat joi jumătate din posturile de la CJ Bihor și desființează trei structuri …

2 Un jandarm sibian de 43 de ani, coronasceptic, a murit după ce s-a infectat / Căpitanul Ionuț Câmpean, acum câte…

3 FOTO Priviți unde și-a parcat mașina Nicușor Dan în prima zi de Primar General al Capitalei

4 Asta este consiliera șefului AEP! Mitulețu-Buică tocmai i-a acordat o insignă și o diplomă de excelență!

5 VIDEO Primul Guvern USL s-a făcut în Dubai, pe marginea piscinei hotelului Atlantis / Scheletele lui Ponta și Gh…