De ce doi ofițerii ruși nu l-au salutat pe Putin la parada de Ziua Victoriei VIDEO

De ce doi ofițerii ruși nu l-au salutat pe Putin la parada de Ziua Victoriei VIDEO

Doi ofițeri militari ruși nu l-au salutat joi pe președintele rus Vladimir Putin în timpul paradei anuale pentru Ziua Victoriei, o sărbătoare anuală care marchează înfrângerea sovietică în fața Germaniei naziste în cel de-al Doilea Război Mondial.

Vladimir Putin, la parada de Ziua Victoriei

Într-o înregistrare video publicată de The Moscow Times, se pare că doi ofițeri nu l-au salutat pe Putin în timp ce acesta mergea pe o linie dând mâna, scrie newsweek.com.

Potrivit unei postări care circulă pe Telegram în Rusia, unul dintre cei doi ofițeri, Viktor Panchenkov, șeful Academiei Ministerului pentru Situații de Urgență, a declarat că a respectat protocolul și a întrebat de ce colegii săi comandanți i-au oferit lui Putin un salut.

Salutul militar este menit să fie un semn de recunoaștere și respect, potrivit Russia Beyond. Gestul este efectuat de obicei doar de persoane în uniformă militară față de alte persoane în uniformă militară, cu excepția șefului de stat și a șefului armatei.

În Rusia, se presupune că președintele și prim-ministrul trebuie să fie salutați în continuare de către personalul militar, chiar și atunci când nu poartă uniforme militare.

Putin, în vârstă de 71 de ani, nu este văzut nici el întorcând salutul în înregistrarea video realizată de Times.

Putin a fost prezent la celebrarea Zilei Victoriei, pe care a transformat-o în cea mai importantă sărbătoare seculară a țării.

Uniunea Sovietică a pierdut aproximativ 27 de milioane de oameni în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, după ce naziștii au cucerit o mare parte din vestul țării în timpul invaziilor din iunie 1941.

Putin vorbește adesea despre istoria familiei sale care a luptat pe front în timpul asediului nazist. Timp de mai mulți ani, Putin a purtat o fotografie a tatălui său în timpul marșurilor de Ziua Victoriei.

Parada din acest an a avut loc la două zile după ce Putin și-a început cel de-al cincilea mandat. De la venirea la putere în 1999, Putin a făcut din ziua de 9 mai, considerată sfârșitul războiului din Europa, un eveniment de bază al președinției sale.

Aproximativ 9.000 de soldați, dintre care 1.000 care au luptat în invazia în curs a Rusiei în Ucraina, au luat parte la parada de joi, după cum a relatat Associated Press. La

Batalioanele au defilat pe străzile Moscovei, etalând atât echipamente militare noi, cât și vechi. Avioane de război au zburat pe lângă ele, unele purtând în spate alb, roșu și albastru pentru steagul rusesc. Un tanc singuratic din epoca sovietică s-a rostogolit prin Piața Roșie, stârnind batjocuri pe rețelele de socializare.

„Ziua Victoriei unește toate generațiile”, a spus Putin într-un discurs care a avut loc în cea mai rece zi de 9 mai din ultimele decenii, în timp ce în jurul său cădeau fulgi de zăpadă.

„Mergem înainte bazându-ne pe tradițiile noastre vechi de secole și avem încredere că împreună vom asigura un viitor liber și sigur al Rusiei”.

Putin a calificat trupele rusești care operează în Ucraina drept curajoase și a spus că Occidentul „alimentează conflictele regionale, luptele interetnice și interreligioase și încearcă să limiteze centrele suverane și independente de dezvoltare globală”.

Rusia va face totul pentru a preveni o confruntare globală, dar nu va permite nimănui să ne amenințe”, a spus el. „Forțele noastre strategice sunt în stare de pregătire de luptă”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Nu vreau sa fiu ăla din diaspora care se crede cu nasul pe sus, dar las-o dracului de treabă”

2 Roubini avertizează / „Mama tuturor crizelor economice se profilează și nu va fi nimic de făcut în privința asta”

3 Andrei Caramitru șterge pe jos cu Nicușor Dan

4 Un fascinant material despre istoria Pământului... Ce s-ar fi întâmplat acum 591 de milioane de ani...

5 VIDEO Da, e Simion încolțit de ghinion...