De ce eşti mai fericit la bătrâneţe decât la tinereţe: dezvăluirile suprinzătoare ale unui studiu

De ce eşti mai fericit la bătrâneţe decât la tinereţe: dezvăluirile suprinzătoare ale unui studiu

 În mod surprinzător, fericirea se resimte mai bine odată cu înaintarea în vârstă. Aceasta este concluzia unui studiu care a arătat beneficiile îmbătrânirii. O celebră vorbă spune că „tinereţea este irosită pe cei tineri“. S-ar părea că tinerii au lumea la picioare, dar realitatea este că acestora le lipseşte claritatea pe care adulţii au dobândit-o prin lecţiile de viaţă.

De altfel, un studiu a dovedit că cei mai fericiţi oameni sunt cei de peste 50 de ani. O proporţie de 61% dintre respondenţi au declarat că la această vârstă se simt mai fericiţi şi se bucură de viaţă din plin. Un alt fapt interesant a fost că jumătate dintre ei călătoreau mai mult, unul din cinci învăţa o nouă limbă, iar unul din zece învăţa să cânte la un instrument.

În acest sens, „Life Hack“ a întocmit o listă a lucrurilor în care găseşti fericire pe măsură ce îmbătrâneşti, bazate pe noul studiu.

Aspectul

Când erai tânăr erau atât de multe lucruri de care te preocupai atunci când venea vorba de aspect. Te preocupai prea mult asupra felului în care arătai şi asupra imperfecţiunilor care nici nu existau. În mod ironic, pe măsură ce îmbătrâneşti, indiferent cum arăţi, te vei simţi mai încrezător şi mulţumit de propriul corp. Conştientizezi că nu eşti perfect, iar asta este OK.

Stilul vestimentar

Îţi mai aminteşti când te îmbrăcai după ultima modă sau când petreceai două ore să te pregăteşti pentru o petrecere? Pe măsură ce îmbătrâneşti eşti mai comfortabil cu propriul corp şi cu orice haine porţi. Dar asta nu înseamnă că renunţi la a mai păstra un aspect plăcut. Realizezi, totodată, că opiniile altora despre felul în care arăţi nu sunt atât de importante. Vei ştii că eşti fericit la bătrâneţe cânt îţi vei permite să mergi la supermarket îmbrăcat în pijamale pe sub haină.

Nopţile liniştite

Weekendurile nu înseamnă neapărat să petreci până la răsăritul soarelui. Poţi să fii la fel de satisfăcut şi cu o seară liniştită acasă, cu o cină, un pahar de băutură sau cu o conversaţie productivă.

Mai puţini prieteni

Realitatea este că acei numeroşi „prieteni buni“ nu vor rezista şi nu vor trece testul timpului. Cu trecerea timpului vei afla cine îţi sunt adevăraţii prieteni. Iar asta te va face şi mai fericit.

Cum să ai parte de fericire înainte să îmbătrâneşti

· Nu te mai preocupa atât de numere! Fie că e vorba de vârstă, greutate sau conturi bancare. Când o să fii prea bătrân o să înţelegi că toate nu vor conta.

· Fii împăcat cu tine, indiferent dacă eşti convenţional sau nu, cool sau nu. Eşti cea mai bună versiune a ta.

· Alege-ţi prietenii cu băgare de seamă. Odată cu trecerea timpului vei înţelege adevărata valoare a prieteniei.

· Râzi mai mult şi mai des.

· Ai grijă de sănătatea ta. Un lucru pe care bătrânii îl regretă este că nu au avut suficientă grijă de ei.

· Înţelege că poţi să dai greş de 100 de ori înainte să ai succes, iar asta este în regulă. · Nu mai încerca să controlezi sau să schimbi alte persoane. Singura persoană care merită asta este propria persoană.

· Nu trăi cu regrete şi cu „ce s-ar fi întâmplat dacă...“

. Visezi să faci ceva şi tot amâni? E cineva acolo căruia sau căreia să îi spui că îl/o iubeşti? Fă-o!

· Înţelege şi momente de top, dar şi cele mai puţin bune. Nimeni nu a experientat doar una dintre faze. În timp vei înţelege că momentele în care te simţeai foarte jos au fost benefice şi te-au transformat în ceea ce eşti.

· Apreciază lucrurile mărunte de acum. Poate să fie vorba de o seară petrecută cu oamenii la care ţii sau să trimiţi o felicitare către bunica ta.

· Înconjoară-te cu dragoste, indiferent dacă e vorba de lucruri pe care le iubeşti sau oameni la care ţii.

· Nu aştepta ceva sau pe cineva să îţi facă viaţa mai bună. Singura persoană care îţi poate face viaţa mai bună eşti chiar tu.

· Foarte mulţi oameni trăiesc în viitor. Acolo visează să facă totul, dar nu azi. Astfel că nu trăiesc deloc în prezent. Nu fi unul dintre ei.

· Ţine minte, fericirea este o stare de spirit, nu o stare sine.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Incident sexual între Gabriel Oprea și Kovesi? / Evenimentul ar fi avut loc în fostul birou al lui Ceaușescu de …

2 O să aveți un șoc după ce veți citi povestea asta! Așa vi se fură țara, dragi români!

3 Val de vedete internate cu Covid la „Matei Balș”

4 „Mă simt mai bine” / Loredana Groza, postare din ambulanță

5 Citiți și voi ce manevre se fac pentru ca Leo de la Strehaia, fostul iubit al deputatei PSD Laura Vicol, să sc…