De ce ne îndrăgostim la locul de muncă. Explicațiile unui psiholog

De ce ne îndrăgostim la locul de muncă. Explicațiile unui psiholog

Cei care lucrează la birou probabil că petrec mai multe ore din zi cu colegii decât cu ceilalți prietenii sau cu colegii de apartament sau chiar cu soțul/soția. Când aduni acest timp constați că se acumulează foarte multe ore petecute la serviciu în compania colegilor.

Munca în echipă apropie oamenii FOTO Pixabay

Nu e de mirare că ajungem să formăm legături foarte strânse cu colegii de muncă, astfel. Mulți oameni au, de asemenea, un „partener de serviciu”, căruia îi trimit mesaje în mod constant, cu care vorbesc despre stresul de la locul de muncă și cu care petrec timpul.

Într-un sondaj comandat de Forbes Advisor, 60% dintr-un eșantion de 2.000 de persoane au declarat că au trăit o poveste de dragoste la locul de muncă.

Datele unui sondaj eHarmony realizat pe 2.000 de persoane au arătat, de asemenea, că 71% au declarat că au vrut să flirteze cu un coleg de serviciu, iar 53% s-au întâlnit cu unul.

Peste 1.600 de ore pe an, petrecute la birou

Majoritatea adulților petrec minimum 1.680 de ore pe an la birou, așa că este probabil să petreci mai mult timp cu colegii tăi de muncă decât aproape oricine altcineva”, a declarat pentru Insider David Brudö, CEO și cofondator al aplicației de bunăstare mentală Remente. „Deși nu ai un cuvânt de spus în ceea ce privește cine sunt colegii tăi de muncă, există șanse să aveți interese comune”, a comtinuat el.

El a adăugat că lucrul într-un birou îți oferă posibilitatea de a cunoaște pe cineva într-un mod în care nu reușești să o faci pe aplicațiile de dating.

Această interacțiune apropiată devine tot mai frecventă pe măsură ce angajatorii încep să renunțe la politicile de lucru de la domiciliu implementate în timpul pandemiei COVID-19.

Lucrând zilnic cu cineva, veți vedea cum răspunde la o problemă, cum acționează sub presiune și cum interacționează cu ceilalți colegi de muncă. De asemenea, este ușor să începeți să împărtășiți informații personale și să vă compătimiți cu privire la dificultățile cu care vă confruntați la birou - poate la un prânz sau la un pahar de băutură după serviciu”, a spus Brudö.

Munca în echipă apropie oamenii

Expertul în întâlniri și relații, Gabriel Brenner, a declarat pentru Insider că a lucra pentru un obiectiv comun este, de asemenea, o experiență care poate uni oamenii, „deoarece comunicați, cooperați și împărțiți volumul de muncă”.

Într-un sens, acest timp petrecut împreună poate funcționa ca o întâlnire informală în care oamenii își demonstrează valoarea ca potențial partener”, a spus el.

Unii oameni se feresc să se întâlnească cu un coleg, crezând că romantismul și munca pur și simplu nu ar trebui să se amestece. A cest tabu ar putea fi o parte din atracția pentru unii oameni.

În funcție de regulile de la locul de muncă, o persoană care se simte atrasă de un coleg ar putea să se întrebe dacă este cu adevărat atrasă de acea persoană, sau e doar din cauza faptului că este interzis și aasta motivează dorința”, a declarat pentru Insider psihologul clinician Avigail Lev.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”