De ce ni se zbate ochiul? Oamenii de știință au descoperit cauza

De ce ni se zbate ochiul? Oamenii de știință au descoperit cauza

Specialiștii spun că dacă ți se zbate ochiul, nu este vorba despre nicio superstiție, ci, de fapt, despre un deficit de magneziu și calciu. Și lipsa somnului poate crea neplăceri.

Ochi Arhivă Adevărul

Spasmele oculare sunt cauzate de anumiți factori. S-ar putea în primul rând să te confrunți cu un deficit de magneziu sau de calciu.

În anumite cazuri, unele persoane pot să resimtă amețeli, stări de depresie, dar și oboseală. De asemenea, pot exista și stări de confuzie în cele mari rele cazuri, dar și o lipsă de concentrare.

Specialiștii spun că deficitul de magneziu și de calciu poate provoca spasme nu doar la nivelul ochilor, ci la nivelul întregului organism. Acestea poate fi motivul pentru care unele persoane se confruntă destul de des cu cârcei.

O altă cauză a spasmelor la nivelul ochilor poate să fie consumul anumitor substanțe. Cercetătorii au aflat că persoanele care consumă în exces cafea sau alcool se pot confrunta cu astfel de probleme.

Și lipsa somnului te poate aduce într-o astfel de situație. În momentul în care nu te odihnești suficient, organismul tău devine obosit, iar ochii sunt cei mai afectați și resimt cel mai mult acest lucru.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...