De ce se duc românii în Egipt și cât costă activitățile opționale în Sharm El Sheikh FOTO

De ce se duc românii în Egipt și cât costă activitățile opționale în Sharm El Sheikh FOTO

Ca turist, ești adesea tentat să îți alegi destinația în funcție de gradul de confort pe care ți-l oferă. Vrei mâncare bună, peisaje frumoase, prețuri decente, servicii de calitate, locuri de vizitat, spații de joacă pentru copii. Dacă la fața locului găsești și o moștenire culturală veche de câteva milenii, atunci vacanța ta devine multă mai interesantă.

Dacă la fața locului găsești și o moștenire culturală veche de câteva milenii, atunci vacanța ta devine multă mai interesantă.

În doar câteva decenii, Sharm El Sheikh a devenit un fel de Bruxelles al lumii arabe cu un potențial de dezvoltare colosal, la tot pasul putând fi observate noi proiecte în derulare.

Cunoscut și sub numele de "Orașul Păcii", Sharm este, mulțumită plajelor frumoase și activităților ce pot fi făcute în deșert, una dintre cele mai populare destinații nu doar din Egipt, ci din întreaga regiune MENA (Middle East North Africa).

De asemenea, este una dintre cele mai cunoscute locații din lume pentru scuba diving și snorkeling. Marea Roșie are una dintre cele mai frumoase ape din lume, plină de pești în toate formele și culorile și corali impresionați.

Zborul durează mai puțin de trei ore

În ultimii ani, Egiptul a revenit în topul preferințelor românilor în ceea ce privește destinațiile de vacanță. Este aproape mereu cald și este foarte aproape de casă. Zborul dintre București și Sharm El Sheikh durează aproximativ două ore și patruzeci și cinci de minute.

Potrivit agenției de turism Join UP!, care s-a lansat anul trecut şi în Romania, Egiptul este una dintre cele mai bune destinații de vacanță All Inclusive cu cel mai bun raport calitate/preț disponibile în prezent pentru turiștii români.

Touroperatorul a început din luna martie să opereze chartere din Bucureşti spre Hurghada şi Sharm El Sheikh şi din Iaşi spre Sharm El Sheikh.

Prețurile pentru pachetele către Egipt în hoteluri de 5 stele încep de la 1.060 euro pentru 2 persoane și 7 nopți. Acest preț include: zbor, cazare, transfer la și de la aeroport, cu ghid și regim All Inclusive cu mâncare senzațională.

Avantajul cheie al Egiptului este că oferă opțiuni pentru toată lumea: familii cu copii, tineri, turiști solo, aventurieri și iubitori de istorie. Călătorii vor găsi literalmente totul în Egipt: mostre de civilizații antice, recife de corali luxoase, deșert maiestuos, orașe cu atmosferă și multe altele.

image

Sharm El Sheikh combină plajele cu nisip cu golfuri pitorești care fac parte dintr-un recif mare.

Destinația nu înseamnă doar să vă bucurați de frumusețea naturii și să vă relaxați, ci este renumită și pentru infrastructura sa de divertisment bine dezvoltată. Există multe cluburi de noapte și cafenele, magazine și celebra Piață Soho cu o fântână muzicală. Turiștii pot alege să-și petreacă vacanțele în locuri pline de viață sau mai liniștite”, a declarat pentru „Adevărul” Marius Surdu, CEO al Join Up! Romania.

Cât costă activitățile opționale

Pachetele de vacanță speciale ”Rediscover Egypt” al operatorului de turism includ în ofertele sale: cazare la hoteluri de patru și cinci stele, croaziere pe Nil, tururi combinate (o vacanță la plajă pe litoralul Mării Roșii, plus o croazieră pe linie de-a lungul Nilului cu opriri în locuri emblematice; tur de oraș cu opriri în principalele locuri emblematice ale stațiunii și cadouri pentru turiști; excursii gratuite pentru copii.

image

În ceea ce privește excursiile opționale, aici sunt incluse:

- Tur de seară al orașului - 25 dolari

- Mega safari (cu ATV-urile in deșert, plimbări pe apă și parasailing) - 60 dolari

- Moto Safari - 25 dolari

- ”Totul într-unul” (curs cu ATV, plimbare cu cămile, excursie cu iahtul de lux, snorkeling, scufundări și prânz cu fructe de mare) - 100 dolari

- Piața Soho - 5 dolari

- Buggy (plimbare cu buggy în deșert, ceai într-un sat de beduini) - 55 dolari

- Baie turcească - 35 dolari

- Excursie pe mare - 55 dolari

- Bathyscaphe - 50 dolari

- Parcul Național Ras Mohammed - 55 dolari

- Cina pe iaht - 55 dolari

image

De departe, cea mai relaxantă activitate pe care ți-o poți oferi – și inedită, mai ales pentru un european – este o baie tradițională orientală. Se începe cu o saună, după care o baie scurtă în jacuzzi și distracția începe când ești întins pe marmura încălzită. Cineva vine și îți exfoliază cel puțin un strat de piele, apoi spumă din belșug și masaj urmat de o relaxare cu ulei de ciocolată și mască de față. Durează cam o oră și jumătate, dar apoi dormi neîntors.

Odată ajunși în stațiune, nu poți rata nici frumoasa moscheea Al Mustafa, finalizată în 2008. Având două minarete maiestuoase, moscheea are 72 de metri înălțime.

În drum spre resorturi, turiștii își fac poze și la Monumentul din Piața Păcii, ce pare că răsare dintr-o lalea, simbol al Islamului, cu aripi - simbol al zeiței Isis și deasupra se văd porumbeii, simbol al păcii ce înconjoară Pamântul.

image

Compania are în ofertă Egiptul de 9 ani. Indiferent că vin din România, Ucraina, Moldova, Polonia sau din țările baltice, turiștii stau în medie 7 nopți.

Din 2010, când turoperatorul a început să opereze în Ucraina, peste 5,7 milioane de turiști au călătorit cu compania până acum. Compania are reprezentanţe în Ucraina, Moldova, Kazahstan, Polonia, Estonia, Letonia şi Lituania, urmând să acceseze în curând şi alte ţări europene.

Agenția de turism estimează că 100.000 de turişti români vor petrece vacanţa în Egipt cu touroperatorul în acest an. De asemenea, începând din iunie, agenţia de turism va include şi destinaţii precum Turcia, Grecia, Tunisia şi Spania (Tenerife), astfel: Turcia din Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Suceava şi Timişoara; Grecia din Bucureşti şi Cluj-Napoca; Tunisia din Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara; Spania (Tenerife) din Bucureşti.

image

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...