De citit/Zece proiecte de cercetare ale Israelului care vor ajuta în curând Omenirea

De citit/Zece proiecte de cercetare ale Israelului care vor ajuta în curând Omenirea

Zece proiecte de cercetare ale Israelului care vor ajuta în curând Omenirea:

  1. Universitatea din Tel Aviv dezvoltă un vaccin nazal care va proteja oamenii de Alzheimer și accident vascular cerebral. (foarte bună reputație).
  2. Technion, Institutul de Tehnologie (Haifa), a dezvoltat un test de sânge simplu capabil să detecteze diferite tipuri de cancer.
  3. Centrul Ichlov (Tel Aviv) a izolat o proteină care face inutila colonoscopia pentru a detecta cancerul de colon, cu un simplu test de sânge. Cancerul de colon ucide aproximativ 500.000 de oameni în fiecare an.
  4. Acneea nu ucide pe nimeni, dar provoacă anxietate și nemulțumire adolescenților. Laboratorul Curlight a creat un remediu prin difuzarea razelor UV de înaltă intensitate, care elimină bacteriile care produc acnee fără a provoca complicații suplimentare.
  5. Laboratorul Date Imaging a dezvoltat o cameră mică sub formă de pastile care înghițite diseminează mii de fotografii ale tractului digestiv. Aceste fotografii de înaltă calitate (2 pe secundă timp de 8 ore) pot detecta polipi, cancer și surse de sângerare. Fotografiile sunt trimise către un cip care le stochează și le trimite către un computer. La sfârșitul procesului, camera este ștearsă cu un click pe dreapta mouse-ului.
  6. Universitatea Ebraică (Ierusalim) a dezvoltat un neuro-stimulator electric (baterii) care este implantat pe trunchiul pacienților cu Parkinson, similar cu stimulatorul cardiac. Emisiile de la acest dispozitiv blochează semnele nervoase care produc tremurături.
  7. Mirosul simplu al respirației unui pacient poate detecta dacă un pacient are cancer pulmonar. Institutul de nanotehnologie Russell Berrie a creat senzori capabili să perceapă și să înregistreze 42 de markeri biologici care indică prezența cancerului pulmonar fără o biopsie.
  8. Cateterizarea poate fi adesea prescrisă. Endopat este un dispozitiv plasat între degetele indicatoare, care poate măsura starea arterelor și prezice posibilitatea infarctului în următorii 7 ani.
  9. Universitatea Bar Ilan studiază un nou medicament care combate virusurile prin sânge. Se numește Vecoy Trap, pentru că păcălește un virus până când se autodistruge. Foarte util pentru a lupta împotriva hepatitei și în viitor SIDA și Ebola.
  10. Oamenii de știință israelieni de la Hadassah Medical Center (Ierusalim) ar fi putut descoperi primul leac pentru scleroza laterală amiotrofică cunoscută sub numele de boala Lou Gehring la un rabin ortodox. Stephen Hawking, un cunoscut om de știință britanic, a suferit de această boală și a folosit metode inventate de oamenii de știință israelieni.


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...