De la mici, probabil/Radu Mazăre: Nicuşor Constantinescu a fost operat din nou, la un spital din New York

De la mici, probabil/Radu Mazăre: Nicuşor Constantinescu a fost operat din nou, la un spital din New York

Primarul Radu Mazăre susţine că starea sa de sănătate a preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, nu este bună, acesta fiind reinternat şi operat din nou, la un spital din New York, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Radu Mazăre a mers, marţi, la Poliţia Judeţeană Constanţa, unde se prezintă săptămânal, ca o condiţie a controlului judiciar,iar înainte de a intra în sediu a fost întrebat de jurnalişti ce mai ştie despre Nicușor Constantinescu .

“Mă tot întrebaţi când se întoarce, pe mine mă interesează cum se simte. Am vorbit cu el acum două zile. A fost operat din nou, este la New York. A fost internat două zile, i-au făcut morfină şi i-au mai făcut o gaură în burtă. Nu ştiu ce să vă zic, e amestecat, pentru că a făcut iar o pungă de puroi de 600 de miligrame. Nu e stabilă situaţia lui”, a spus Radu Mazăre.

El a precizat că din cauza acestor probleme vindecarea nu decurge aşa cum ar trebui, iar Nicuşor Constantinescu nu poate începe radioterapia.

“Vindecarea nu a mers aşa cum ar fi trebuit să meargă şi până când nu termină toate probleme astea nu poate să înceapă radioterapia. Vorbeam cu el, nu e uşor, numai în sufletul lui să nu fi. Internat la New York într-un spital, singur, că nu avea nimeni voie să stea acolo la urgenţă, i-au făcut două zile morfină. Dacă i-au făcut morfină, vă daţi seama în ce stare e”, a spus primarul Constanţei.

El a mers marţi la IPJ Constanţa pentru că una dintre condiţiile eliberării sub control judiciar o reprezintă prezenţa săptămânala la sediul Poliţiei.

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, diagnosticat cu cancer la prostată, se află de mai multe luni la tratament în SUA. El a solicitat Tribunalului Bucureşti să îi prelungească şederea în SUA până la 1 octombrie, solicitarea urmând să fie judecată de instanţă miercuri.

O nouă propunere de arestare preventivă a lui Nicuşor Constantinescu, formulată de procurorii anticorupţie, va fi dezbătută, miercuri, la Tribunalul Bucureşti, după mediatizarea unor imagini în care preşedintele CJ Constanţa fumează la terasa unui restaurant din New York.

Tribunalul Bucureşti (TB) stabilise iniţial ca această propunere să se judece luni dimineaţă, însă, ulterior, a amânat judecarea cauzei până miercuri. În aceeşi zi, tot la Tribunalul Bucureşti, se va lua în discuţie şi cererea lui Nicuşor Constantinescu de prelungire a perioadei de şedere în SUA până la 1 octombrie.

Potrivit Codului de procedură penală, pe numele preşedintelui suspendat al CJ Constanţa va fi emisă o citaţie de prezentare în faţa judecătorilor. În cazul în care instanţa din Capitală va dispune arestarea sa, Poliţia Română va emite un nou mandat internaţional de arestare.

Pe numele lui Constantinescu a mai fost emis un astfel de mandat, după ce acesta nu a revenit în ţară în urma unei operaţii făcute în SUA. Măsura de arestare, dispusă de Tribunalul Capitalei, nu a fost însă menţinută de Curtea de Apel Bucureşti, motiv pentru care mandatul a fost anulat.

Într-o altă cauză, Curtea de Apel Bucureşti a amânat în 18 iulie, pentru a patra oară, judecarea contestaţiei DNA la decizia prin care s-a dispus ridicarea controlului judiciar în cazul preşedintele CJ Constanţa în dosarul în care acesta este acuzat că nu s-a supus verificărilor Curţii de Conturi.

Nicuşor Constantinescu a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie în trei dosare penale. Într-unul dintre acestea este acuzat că nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa, în altul că nu s-a supus controlului Curţii de Conturi, iar în cel de-al treilea pentru că a atribuit nelegal terenuri.

Într-un alt dosar, şeful CJ Constanţa este cercetat pentru luare de mită şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, după ce în casa lui au fost găsite, la percheziţii, 15 cartuşe de 9 milimetri.

CJ Constanţa a transmis, în ultima perioadă, mai multe documente medicale semnate de diverşi doctori din Statele Unite ale Americii pentru a demonstra că Nicuşor Constantinescu nu este transportabil în România, având în vedere starea sa de sănătate.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 Umbrărescu și-a adus „monștrii” pe șantier să termine cei 10 km lipsă din Autostrada Vestului

2 De citit. Atât de mare o fi diferența de tehnologie între SUA și ceilalți?

3 Tolontan, articol prin care îngroapă mitul Nicușor Dan... Ce dezvăluie cunoscutul jurnalist...

4 VIDEO Voi ascultați ce spune Armand Goșu despre Rusia și complicitățile cu anumite țări?

5 Foarte interesante amănunte...