De marţi, Madridul nu-şi va mai putea îngropa morţii/Un patinoar este transformat în morgă

De marţi, Madridul nu-şi va mai putea îngropa morţii/Un patinoar este transformat în morgă

Primarul din Madrid, capitala Spaniei, avertizează că lipsa materialelor de protecţie pentru lucrătorii de la pompele funebre îi va forţa de marţi să oprească înmormântările şi incinerările.
 
Madridul va opri înmormântările şi incinerările morţilor afectaţi de virusul Wuhan, marţi 24 martie, din cauza „lipsei mijloacelor” de protecţie. Acest lucru a fost comunicat luni dimineaţă, printr-o scrisoare adresată de primarul din Madrid ministrului Sănătăţii, potrivit publicaţiei El Mundo.

„Sper că sunteţi conştient cât este de grav faptul că săptămâna aceasta nu mai putem continua cu înmormântările sau incinerările persoanelor care au fost victime ale Covid (virusul Partidului Comunist Chinez)”, afirmă primarul capitalei spaniole în scrisoare.

În această dimineaţă, viceprimarul Begoña Villacís a avertizat deja că este nevoie urgentă de materiale de protecţie, sau activitatea pompelor funebre va trebui oprită. Primarul Madridului, José Luis Martínez Almeida, afirmă în scrisoare că va fi „tramatizant” faptul că oraşul nu va putea „face faţă înmormântărilor şi incinerărilor” începând de marţi. Şi insistă făcând apel: „Procedaţi urgent la furnizarea materialului necesar acestei primării, astfel încât să putem continua să ne desfăşurăm activitatea”.

Scrisoarea lui Almeida către minister insistă asupra faptului că lucrătorii municipali nu îşi pot îndeplini sarcinile în „condiţii minime de securitate”, cerinţe pe care le-a explicat deja Guvernului Central în alte două scrisori anterioare, rămase fără niciun răspuns”.

Aşa cum reiese din aceeaşi mass-media, chiar Ministerul Sănătăţii a informat săptămâna trecută că lucrătorii pompelor funebre erau consideraţi personal medical, considerând nevoile acestora egale cu cele ale spitalelor.

Ultima legătură ... şi haosul

Pompele funerare sunt ultima verigă a lanţului care încearcă să pună capăt pandemiei. „Niciunuia dintre noi nu-i scapă faptul că numărul celor decedaţi a crescut ... Dacă personalul funerar ar fi infectat sau ar trebui să fie pus în carantină, ar crea o mare problemă pentru îngroparea decedaţilor”, afirmă pentru publicaţia El Confidencial Alfredo Gosálvez, secretar general la Asociación Nacional de Servicios Funerarios (Panasef).

Ei bine, acest lucru este pe cale să se întâmple la Madrid: dacă mijloacele de protecţie nu apar urgent, consiliul municipal va înceta cremarea şi îngroparea decedaţilor cu virusul Partidului Comunist Chinez, ceea ce poate provoca un haos real şi un şoc emoţional familiilor care nu au putut nici măcar să-şi vegheze membrii de familie decedaţi.

Un patinoar este transformat în morgă

Un patinoar din Madrid va fi amenajat pentru depozitarea cadavrelor victimelor epidemiei de coronavirus în capitala Spaniei, care numără deja peste 1.200 de morți, au anunțat luni autoritățile municipale și regionale, citate de AFP.

"Au început pregătirile pentru a permite instalației împrumutate de Palacio de Hielo (Palatul de Gheață) primirea cadavrelor, pentru a facilita astfel munca serviciilor funerare, în fața acestei situații excepționale", a anunțat regiunea Madrid.

Această morgă improvizată va începe să fie folosită în "orele următoare", potrivit sursei citate.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa