De Ziua Independenței, Narendra Modi promite să construiască 'o nouă Indie' până în 2022

De Ziua Independenței Indiei, premierul Narendra Modi a promis marți să construiască o nouă Indie până în 2022, în care să nu mai existe caste, terorism și corupție, la o zi după ce președintele Ram Nath Kovind a promis același lucru, informează Xinhua și EFE.

"O nouă Indie este o Indie care lasă în urmă atitudinea Chalta Hai (merge și așa — n.r.). Trebuie să ne gândim la Badal Sakta Hai (putem să ne schimbăm — n.r.). Această atitudine ne va ajuta ca națiune", a declarat Modi în discursul său, rostit în legendarul Fort Roșu din centrul capitalei New Delhi, pentru a marca aniversarea a 70 de ani de la obținerea independenței Indiei față de Marea Britanie.

Generația "millennials (persoanele născute în perioada 1980-2000 — n.r.) împlinesc anul viitor 18 ani. Invit tineretul Indiei să profite de această ocazie pentru a configura viitorul națiunii și să participe la dezvoltarea Indiei", a mai spus el.

"Cer 'Echipei India' (cetățenii indieni — n.r.) să acționeze ca, până în 2022, să existe o nouă Indie. Până în 2022, "săracii vor avea case de cărămidă, fermierii își vor fi dublat veniturile, tinerii și femeile vor avea șanse extinse (într-o) Indie eliberată de sistemul castelor, de terorism, corupție și nepotism, o Indie curată", a continuat Modi. Pentru aceasta, premierul indian le-a cerut cetățenilor țării sale să dea dovadă de aceeași "hotărâre și pasiune" pe care au arătat-o indienii între 1942 și 1947, când țara și-a negociat independența.

Premierul indian s-a adresat și tinerilor din Cașmir, provincie afectată de violențe, aflată sub controlul Indiei, și le-a cerut să se alăture curentului dominant. "Aveți toate drepturile să vă faceți auzite vocile în democrația indiană. Guvernul meu este hotărât să redea statutul Cașmirului, acela de rai pe pământ. Gloanțele și abuzurile nu vor rezolva problema Cașmirului... schimbarea poate avea loc doar dacă îi includem pe cetățenii Cașmirului", a insistat Modi.

Șeful executivului indian a lansat un avertisment dur și așa-numiților "justițiari ai vacilor" (fundamentaliști hinduși care au ca scop declarat să salveze de la tăiere aceste animale, sacre potrivit credinței lor — n.r.), insistând că "violența în numele credinței este inacceptabilă". "India înseamnă pace, unitate și armonie. Veninul pe care îl reprezintă castele și regionalismele (loialitatea față de propriul grup etnic, și nu față de societate — n.r.), nu ne vor ajuta națiunea. Aceasta este țara lui Buddha și a lui Mahatma Gandhi", a apreciat Modi în discursul său, care a durat aproape o oră.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Emi Pian, șeful clanului Duduianu, executat în stil mafiot de un rival pe o stradă din Capitală

2 Porno-scandal de proporții în Parlamentul României

3 Angajată SRI la 19 ani, lector la Academia SRI la 26 de ani, expert AEP la Stockholm la 32 de ani

4 Antena 3 l-a „omorât” și pe tatăl interlopului ucis în această dimineață!

5 Unde e poliția?! / Filmul și motivul uciderii în Giulești a interlopului Emi Pian, liderul clanului Duduianu. O …