De Ziua Independenței Republicii Moldova, Dodon a acordat trei decorații pentru "strângerea relațiilor cu Rusia"

De Ziua Independenței Republicii Moldova, Dodon a acordat trei decorații pentru "strângerea relațiilor cu Rusia"

De Ziua Independenței Republicii Moldova, președintele Igor Dodon a acordat duminică trei decorații pentru "strângerea relațiilor de prietenie cu Rusia", relatează luni Jurnal.md.

Sursa foto: www.presedinte.md

Beneficiarii decorațiilor au fost istoricul rus de origine moldoveană Vladislav Grosul, autorul unor lucrări despre relațiile moldo-ruse; Mihail Krotov, care coordonează relațiile în cadrul CSI în Duma de Stat (camera inferioară a parlamentului rus), și expertul în probleme rusești Alexander Rahr, criticat pentru pozițiile sale pro-Kremlin, inclusiv în ceea ce privește anexarea Crimeii.

Pe site-ul președinției moldovene se menționează că Igor Dodon a conferit aceste distincții în semn de "profundă recunoștință pentru contribuția substanțială la consolidarea și extinderea unor relații interstatale de prietenie și colaborare".

Istoricul Vladislav Grosul a fost decorat cu cea mai înaltă distincție a Republicii Moldova — "Ordinul Republicii", în timp ce parlamentarul rus Mihail Krotov și expertul ruso-german Alexander Rahr cu "Ordinul de Onoare".

În schimb parlamentul de la Chișinău, controlat de o majoritate proeuropeană, a decorat cu această ocazie o serie de personalități moldovene pentru rezultate remarcabile în diferite domenii de activitate. Printre cei decorați s-a numărat și compozitorul Eugeniu Doga, căruia i-a fost conferită '"Medalia Democrației''.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată decăderea unei dive...

2 Scandalul falsului sex oral / „Nu este o gogoriță de cancan, este real și s-ar putea să se transforme într-o che…

3 Regele proștilor și-a băgat partidul în faliment! / Ponta pierde și salariul și Tesla X de 130.000 de euro de l…

4 AUDIO „Vin și te iau din pat și acolo la tine, de față cu mumă-ta și cu tac-tu, îți tai capu’!”

5 Așa o fi?