De Ziua Independenței Republicii Moldova, Dodon a acordat trei decorații pentru "strângerea relațiilor cu Rusia"

De Ziua Independenței Republicii Moldova, Dodon a acordat trei decorații pentru "strângerea relațiilor cu Rusia"

De Ziua Independenței Republicii Moldova, președintele Igor Dodon a acordat duminică trei decorații pentru "strângerea relațiilor de prietenie cu Rusia", relatează luni Jurnal.md.

Sursa foto: www.presedinte.md

Beneficiarii decorațiilor au fost istoricul rus de origine moldoveană Vladislav Grosul, autorul unor lucrări despre relațiile moldo-ruse; Mihail Krotov, care coordonează relațiile în cadrul CSI în Duma de Stat (camera inferioară a parlamentului rus), și expertul în probleme rusești Alexander Rahr, criticat pentru pozițiile sale pro-Kremlin, inclusiv în ceea ce privește anexarea Crimeii.

Pe site -ul președinției moldovene se menționează că Igor Dodon a conferit aceste distincții în semn de "profundă recunoștință pentru contribuția substanțială la consolidarea și extinderea unor relații interstatale de prietenie și colaborare".

Istoricul Vladislav Grosul a fost decorat cu cea mai înaltă distincție a Republicii Moldova — "Ordinul Republicii", în timp ce parlamentarul rus Mihail Krotov și expertul ruso-german Alexander Rahr cu "Ordinul de Onoare".

În schimb parlamentul de la Chișinău, controlat de o majoritate proeuropeană, a decorat cu această ocazie o serie de personalități moldovene pentru rezultate remarcabile în diferite domenii de activitate. Printre cei decorați s-a numărat și compozitorul Eugeniu Doga, căruia i-a fost conferită '"Medalia Democrației''.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...