De Ziua Independenței Republicii Moldova, Dodon a acordat trei decorații pentru "strângerea relațiilor cu Rusia"

De Ziua Independenței Republicii Moldova, președintele Igor Dodon a acordat duminică trei decorații pentru "strângerea relațiilor de prietenie cu Rusia", relatează luni Jurnal.md.

Sursa foto: www.presedinte.md

Beneficiarii decorațiilor au fost istoricul rus de origine moldoveană Vladislav Grosul, autorul unor lucrări despre relațiile moldo-ruse; Mihail Krotov, care coordonează relațiile în cadrul CSI în Duma de Stat (camera inferioară a parlamentului rus), și expertul în probleme rusești Alexander Rahr, criticat pentru pozițiile sale pro-Kremlin, inclusiv în ceea ce privește anexarea Crimeii.

Pe site-ul președinției moldovene se menționează că Igor Dodon a conferit aceste distincții în semn de "profundă recunoștință pentru contribuția substanțială la consolidarea și extinderea unor relații interstatale de prietenie și colaborare".

Istoricul Vladislav Grosul a fost decorat cu cea mai înaltă distincție a Republicii Moldova — "Ordinul Republicii", în timp ce parlamentarul rus Mihail Krotov și expertul ruso-german Alexander Rahr cu "Ordinul de Onoare".

În schimb parlamentul de la Chișinău, controlat de o majoritate proeuropeană, a decorat cu această ocazie o serie de personalități moldovene pentru rezultate remarcabile în diferite domenii de activitate. Printre cei decorați s-a numărat și compozitorul Eugeniu Doga, căruia i-a fost conferită '"Medalia Democrației''.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Judecați voi! / Ciolacu, singurul invitat la Ambasada Franței care nu a purtat mască de protecție

2 Rareş Bogdan pune degetul pe rană: „Vom asista la infectări în masă și asta din cauza incoerenței și inconștie…

3 Cică imaginile acestea ar fi de azi-noapte, din Senatul României

4 „Eu o să fiu acela care o să te îngroape lângă un porc într-un mormânt de piatră! / Un dement se angajează să-l …

5 Priviți, s-au dat de gol! / Protestatarii anti-COVID s-au oprit în fața Ambasadei Rusiei ca să aplaude