Debitele râurilor din ţară vor creşte pe parcursul săptămânii viitoare (hidrologi)

Debitele râurilor din ţară vor creşte pe parcursul săptămânii viitoare (hidrologi)

Debitele râurilor din ţară vor creşte pe parcursul săptămânii viitoare datorită precipitaţiilor prognozate şi cedării apei din stratul de zăpadă în zonele montane, conform prognozei emise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) pentru intervalul 17 - 23 aprilie 2022.

"Debitele medii zilnice vor fi în general în creştere datorită precipitaţiilor lichide, sub formă de aversă, prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă din zonele montane şi propagării. Sunt posibile scurgeri pe versanţi, torenţi, pâraie şi creşteri de niveluri şi debite pe unele râuri din zonele de munte, ca urmare a precipitaţiilor, mai însemnate cantitativ, prognozate, în special în prima jumătate a intervalului de prognoză, cu o probabilitate mai mare pe râurile din jumătatea de sud a ţării", se arată în prognoza INHGA.

În ceea ce priveşte debitul fluviului Dunărea la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş), acesta va fi staţionar în prima zi, apoi în scădere până la valoarea de 5.300 metri cubi pe secundă (mc/s), situându-se sub media multianuală a lunii aprilie (7.900 mc/s).

În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în scădere, exceptând în prima parte a intervalului sectorul Zimnicea - Tulcea unde vor fi în creştere. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Explicațiile unui psiholog privind riscurile dormitului în paturi separate în cuplu

2 Un text care dă de gândit al lui Andrei Caramitru...

3 De citit...

4 Foarte interesante amănunte...

5 Doamna Lasconi, ultima „haltă” a USR înaintea deraierii definitive, pentru că nu va mai intra în Parlament...