Deca: Ministrul Educației a recunoscut că este absolut necesară validarea tuturor directorilor prin concurs în viitor

Deca: Ministrul Educației a recunoscut că este absolut necesară validarea tuturor directorilor prin concurs în viitor

Consilierul de stat Ligia Deca, șef al Departamentului Educație și Cercetare al Administrației Prezidențiale, subliniază că ministrul Educației, Pavel Năstase, a recunoscut că este absolut necesară validarea tuturor directorilor de unități școlare prin concurs în viitor.

"Am discutat într-adevăr cu domnul ministru Pavel Năstase referitor la situația numirii foștilor directori de școli care nu s-au prezentat la concurs sau nu l-au promovat. Am primit asigurări că ni se va transmite evidența unor astfel de numiri excepționale, împreună cu motivația pentru fiecare caz în parte, ceea ce denota clar înțelegerea problemei în discuție de către ambele părți. Din start, discuția s-a axat pe cazurile în care nu există directori numiți prin câștigarea concursului, domnul ministru recunoscând faptul că este absolut necesară validarea tuturor directorilor prin concurs în viitor", a declarat Ligia Deca, pentru AGERPRES.

Ea a subliniat că Administrația Prezidențială așteaptă situația solicitată din partea Ministerului Educației Naționale pentru a clarifica necesitatea și oportunitatea acestor numiri.

"Consider în continuare că în orașe precum București este greu de crezut că nu pot fi găsite alte persoane care să fie numite temporar director în afara celor care nu au promovat concursul sau nu s-au prezentat", a completat consilierul de stat.

Ministrul Educației Naționale, Pavel Năstase, a afirmat luni că a discutat cu consilierul de stat Ligia Deca problema legată de ocuparea prin derogare a posturilor de directori de unități de învățământ preuniversitar, lucrurile clarificându-se.

"Am primit și de la Președinție, am discutat, s-a clarificat. Nu se înțelesese ce se întâmplă. Toată lumea a crezut că anulăm concursul, că punem pe posturi pe cei care au fost înainte. Niciun post nu se mai ocupă decât prin concurs, nu se mai ocupă prin numire. Prin numire temporar doar. În cazul în care cineva este bolnav, inspectorul general deleagă, numește temporar până la revenire", a declarat pentru AGERPRES ministrul Educației, Pavel Năstase.

Anterior, Ligia Deca anunțase că Administrația Prezidențială a solicitat ministrului Educației, Pavel Năstase, situația directorilor unităților de învățământ numiți prin derogare, menționând că o derogare generală este inoportună.

"Sperăm ca cei care vor fi puși în funcție să fie numai pe termen redus și numai în cazul în care efectiv nu se poate altfel. În niciun caz nu dorim să fie dat un semnal în sistem că și dacă ignori un concurs care își dorește tocmai profesionalizarea managementului școlar poți reveni ca director", a declarat pentru AGERPRES șeful Departamentului Educație din Administrația Prezidențială, Ligia Deca.

AGERPRES / (AS — autor: Florentina Peia, editor: Marius Frățilă, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”