Decăderea unui bărbat de stat/Încă o dovadă că grumazul lui Băsescu stă sub pantoful Elenei Udrea

Decăderea unui bărbat de stat/Încă o dovadă că grumazul lui Băsescu stă sub pantoful Elenei Udrea

Europarlamentarul Traian Basescu, fost presedinte al Romaniei, si-a angajat printre consilierii personali si doua persoane foarte apropiate de condamnatii din dosarul „Gala Bute”: Cristi Calugaru, cel mai loial consilier al Elenei Udrea, si Denisa Leyla Obreja, fiica fostului boxer Rudel Obreja. In dosarul „Gala Bute”, Udrea a primit 6 ani de inchisoare si Rudel Obreja 5 ani, pedepse din care au executat doar o mica parte.

Potrivit paginii oficiale a Parlamentului European, la sectiunea asistenti acreditati apare numele Denisei Leyla Obreja, fiica fostului boxer Rudel Obreja, trimis in judecata in dosarul Gala Bute. Conform regulamentului PE, europarlamentarii pot avea asistenti acreditati la Bruxelles (maximum trei la numar). Cei trei consilieri ai lui Basescu sunt Alexandra Ioana Tuvene, Leyla Denisa Obreja si Brindusa Gabriela Chiributa.

In decembrie 2018, Rudel Obreja a fost eliberat de instanta suprema dupa ce i-a fost acceptata o contestatia de suspendare a executarii pedepsei formulata in baza faptului ca alcatuirea completurilor de 5 judecatori nu s-a facut prin tragere la sorti. Obreja a executat 7 luni din pedeapsa de 5 ani inchisoare dispusa de ICCJ in dosarul Gala Bute in iunie 2018. Urmeaza ca procesul sa se reia dupa ce judecatorii au sesizat Curtea de Justitiei a Uniunii Europene, dupa o serie de decizii controversate a Curtii Constitutionale din Romania.

Cristi Calugaru, consilierul politic al lui Udrea

Printre asistentii locali din Romania ai fostului presedinte il regasim pe George Cristian Calugaru, fostul colaborator apropiat al Elenei Udrea. In 2015, cand Udrea era arestata in dosarul Gala Bute, Calugaru o vizita frecvent in arest.

Potrivit informatiilor din presa, Cristian Calugaru a fost purtator de cuvant al PDL Bucuresti pe cand organizatia era condusa de Elena Udrea, dar si consilier personal al acesteia.

In dosarul Gala Bute, Elena Udrea a fost condamnata la 6 ani inchisoare, insa a fugit in Costa Rica inainte de pronuntare. Arestata de Interpol in Costa Rica, Udrea a fost eliberata dupa o luna si jumatate, in urma anularii deciziei ICCJ.

Intr-un editorial din Evenimentul Zilei , Calugaru o descria pe Udrea drept „o blonda, cu breton si margele, tonica si toata un zambet”.

„Elena Udrea nu este liderul asteptat de toti cei care activeaza pe zona de centru-dreapta, dar este, cu siguranta liderul de care era nevoie: singura capabila sa lupte pana in ultima clipa si dispusa la un compromis care sa genereze unitatea dreptei si un candidat comun victorios la alegerile prezidentiale din noiembrie-decembrie. (…) Dincolo de aceste observatii punctuale, ramane imaginea ca Traian Basescu intra in arena, ca se va bate pana in ultima secunda si ca, in sfarsit, nu mai este singur. Are alaturi un partid cu un lider veritabil, blond si generator de interes mediatic”, mai scria Calugaru.

Cele doua numiri sunt relative recente, in septembrie 2019, Basescu fiind consiliat la Bruxelles de Razvan Hoinaru si Brindusa Gabriela Chiributa, iar la Bucuresti de un anume Liviu Lita si Oana Eugenia Groza, fosta secretara a lui Traian Basescu pe cand era senator. Aceasta era supranumita „urmasa Elenei Udrea”. Celor doi de la Bucuresti li s-a adaugat si Cristian Calugaru.

Potrivit regulamentului Parlamentului European, asistentii unui europarlamentar sunt platiti direct de Parlamentul European, in limita sumei brute de 25.000 euro lunar. Salariul unui asistent poate ajunge pana la 3.000 de euro pe luna, dezvăluie Aktual24.ro .


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale