Decizia controversată a „celui mai chipeș bărbat din Italia”: Renunță la modelling pentru preoție VIDEO

Decizia controversată a „celui mai chipeș bărbat din Italia”: Renunță la modelling pentru preoție VIDEO

După ce a fost numit în urmă cu patru ani „cel mai chipeș bărbat din Italia”, un tânăr, în vârstă de 21 de ani, a anunțat recent că renunță la modelling pentru a se dedica preoției, relatează Daily Mail.

Este vorba despre Edoardo Santini, care la doar 17 ani a fost votat cel mai frumos bărbat din Italia. Votul a avut loc în cadrul concursului Il Bello d'Italia din Avellino, organizat în anul 2019 de ABE, un grup de modă.

Însă, după ce și-a petrecut mare parte din timp studiind actoria și dansul pentru a-și îndeplini visul de a deveni vedetă, el a anunțat sâmbătă, 2 decembrie, pe rețelele de socializare că renunță la cariera sa pentru credință.

Santini a fost numit în 2019 „cel mai chipeș bărbat din Italia”. Foto Instagram/ _edoardosantini_

La 21 de ani sunt pe cale să devin preot, cu voia lui Dumnezeu”, a dezvăluit tânărul, care susține că s-a înscris la un seminar din apropiere de Florența.

Am decis să renunț la cariera de manechin, la actorie și la dans, dar nu voi renunța la toate pasiunile mele, ci doar le voi trăi altfel, dăruindu-le lui Dumnezeu”, a spus Santini, care este originar din Castel Fiorentino.

Adresându-se urmăritorilor de pe rețelele de socializare , tânărul a declarat: „La 21 de ani, tatăl meu a luat decizia de a se căsători cu mama mea pentru că era însărcinată, iar mama mea, la 21 de ani, a devenit mamă.

Eu, la 21 de ani, mă aflu pe calea de a deveni, cu voia lui Dumnezeu, preot. În acești ani am reușit să întâlnesc oameni care mi-au arătat ce înseamnă să fii aproape de „Biserică”.

Mi-au dat puterea de a aprofunda această chestiune pe care am purtat-o cu mine din copilărie, dar diverse temeri m-au împiedicat să o abordez la un nivel mai profund. Anul trecut, am făcut primul pas”.

Șirul mărturisirilor a continuat. Santini a declarat că a locuit cu doi preoți, iar despre această experiență a spus că a fost „cea mai frumoasă din viața mea".

„Sunt fericit”

La sfârșitul anului a fost firesc să cer episcopului să particip la cursul pregătitor, anul care deschide calea spre seminar. Și iată-mă aici, studiind teologia și slujind în două parohii din dieceza florentină”, a spus el.

În prezent, potrivit lui, „a lăsat deoparte meseria de manechin și de dansator", alegând o nouă „lume" în care „a întâlnit oameni minunați, cu inimi curate, cărora le datorez multe, care mi-au permis să mă dezvolt".

Bineînțeles că nu voi abandona totul”, a precizat el. „Pentru că ele mă fac să fiu cine sunt, dar le voi trăi într-un context diferit”.

În ciuda reacțiilor negative, tânărul de 21 de ani a spus că va continua să își urmeze noua cale.

Bineînțeles că am oameni care vorbesc pe la spatele meu. Sunt unii care nu au nicio problemă în a-mi spune că sunt o dezamăgire, chiar și din familia mea. Dar există și cei care mă susțin, credincioși și necredincioși”, a mai adăugat el.

Acesta a mai spus că, în ciuda faptului că „l-a îngrozit" ideea de a-și abandona visul și de a deveni preot, este sigur că nu va regreta decizia luată „pentru că acum pot să strig: Sunt Edoardo, am 21 de ani și sunt fericit”.

În urmă cu o săptămână, Santini a publicat pe contul său de Instagram un videoclip în care apare rugându-se într-o biserică.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?