Decizia revoltătoare luată de un tribunal spaniol după moartea cumplită a unei românce

Decizia revoltătoare luată de un tribunal spaniol după moartea cumplită a unei românce

O româncă de 36 de ani, însărcinată în şase luni, a fost ucisă cu cruzime în urmă cu doi ani, într-un orăşel de lângă Valencia, în Spania. Femeia a fost găsită goală, cu gâtul tăiat şi înjunghiată de zeci de ori. Între timp, zilele trecute, o instanţă din Spania a luat o decizie pe care rudele şi cunoştinţele victimei o consideră revoltătoare.

Principalul suspect în cazul morţii unei românce de 37 de ani a fost eliberat, zilele trecute, de o instanţă din Valencia, Spania. Decizia i-a revoltat pe membrii familiei şi pe pe prietenii româncei, iar unii dintre ei cred că dacă ar fi fost vorba de moartea unui spaniol, magistraţii ar fi luat altă decizie.
Isabela Elena Răducanu locuia împreună cu partenerul său, Juan Vincente, de aproximativ un an, la Xàtiva, o mică localitate situată lângă Valencia. Pe 11 iunie 2019, bărbatul, de origine spaniolă, a fost cel care a anunţat Poliţia că a găsit-o moartă în casă pe iubita sa. Elena a fost găsită goală, înjunghiată de zeci de ori şi cu gâtul tăiat. Numai că, treptat, anchetatorii au găsit o mulţime de indicii care ar demonstra că Vincente ar fi ucigaşul, scrie El Periodico.

Declaraţiile suspectului, contrazise de probe

Mai întâi, legiştii au descoperit că Elena a fost înjunghiată de nu mai puţin de 37 de ori, în zona gâtului şi sub bărbie, dar se pate că ar fi fost şi strangulată şi sufocată mai întâi. Apoi, anchetatorii au aflat că deşi Vincente a declarat că în ziua crimei se afla la muncă, în realitate el a stătuse acasă.
Ulterior, din discuţiile cu martorii, s-a aflat că Elena şi partenerul ei aveau o relaţie zbuciumată şi că bărbatul o bătuse în dese rânduri din cauza geloziei şi o ameninţase cu moartea.
Un alt indiciu au fost probele ADN care au arătat că cei doi au întreţinut relaţii sexuale înainte ca Elena să fie ucisă. Ori, partenerul ei le declarase poliţiştilor că a plecat devreme la muncă, grăbit să nu întârzie, iar când a ajuns acasă a găsit-o moartă.
Nu în ultimul rând, anchetatorii au concluzionat că suspectul se afla la locul crimei la momentul comiterii acesteia, după ce au obţinut analiza de poziţionare a telefonului său mobil, conform ordinului închisorii unde Juan a fost arestat prevenitv după ce a devenit principalul suspect.

Decizia instanţei a stârnit revoltă în rândul românilor

Cu toate acestea, în urmă cu câteva zile, judecătorul a hotărât că poate fi eliberat pe cauţiune, deşi Poliţia a trimis un nou raport instanţei la sfârşitul săptămânii trecute, cu noi probe împotriva bărbatului.
Potrivit sursei citate, membrii comunităţii române din mica localitate spaniolă sunt revoltaţi şi consideră că dacă victima ar fi fost spaniolă, decizia tribunalului ar fi fost cu totul alta.
„Puteţi face diferenţa când victima este spaniolă sau română. Ea singură nu s-ar fi putut sinucide cu un cuţit”, a transmis reprezentantul unei asociaţii a românilor din Valencia. „Justiţia trebuie să investigheze orice caz, indiferent de naţionalităţile celor implicaţi”, a adăugat el. Membrii comunităţii române susţin că liberarea suspectului este „o ruşine” şi că „Dacă există indicaţii împotriva sa, justiţia trebuie să investigheze temeinic”, subliniază ei. Singura concluzie trasă de aceştia a fost că „viaţa unui român valorează mai puţin decât libertatea unui spaniol”.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Planeta sexuală Oltenia / Elevă de 16 ani, prinsă de mamă în timp ce făcea sex cu profesorul de informatică, de 42 de ani

2 Răsturnare de situație! / Un moştenitor secret al celebrei avocate Paula Iacob revendică averea uriașă de 10 milioane de euro

3 Scandal sexual cu dansatoarea maneliștilor! Cristina Pucean îl dă în vileag pe Bogdan de la Ploiești!

4 LIVE TEXT | Război în Ucraina. Lupte intense pentru Bakhmut. Autoritățile ruse vor să interzică circulația hrivnei în zonele ocupate

5 VIDEO Rareș Bogdan, reacție promptă după declarațiile cancelarului Austriei