Decizia Spitalului Fundeni, după imaginile cu asistenta fără mască și mănuși în sala de operaţie

Decizia Spitalului Fundeni, după imaginile cu asistenta fără mască și mănuși în sala de operaţie

Reprezentanţii Spitalului Fundeni au anunţat măsurile luate după apariţia în spaţiul public a imaginilor cu o asistentă fără mască şi cu cafeaua în mână în sala de operaţie, precizând că angajaţii au primit avertisment scris, iar personalul de la blocul operator va fi reinstruit în integralitate.

Nereguli în sala de operatie a Spitalului Fundeni, Foto: Arhivă Adevărul

La solicitarea News.ro reprezentanţii unităţii sanitare au anunţat deciziile pe care le-au luat în urma imaginilor surprinse într-una dintre sălile de operaţie a unităţii medicale, imagini care au apărut în presă la începutul acestei luni.

Respnsabilii din spital spun că imaginile sunt veridice şi că cei vizaţi din blocul operator sunt cercetaţi disciplinar.

,,Ca urmare a situaţiei semnalate în mass media la începutul acestei luni, privitor la o captură video dintr-un reportaj realizat de către postul de televiziune DIGI24 care a surprins într-o ipostază neadecvată un cadru medical aflat în blocul operator, în timpul unei intervenţii chirurgicale, Institutul Clinic Fundeni face următoarele precizări: În ceea ce priveşte veridicitatea imaginilor difuzate de postul TV Digi 24, în care un angajat al Institutului Clinic Fundeni este surprins ca nepurtând masca medicală de protecţie, apreciem că acestea sunt conforme realităţii, ceea ce a determinat conducerea ICF să iniţieze , imediat, o anchetă internă, declanşând totodată procedurile de cercetare disciplinară cu privire la angajaţii vizaţi din blocul operator, rezultând astfel pronunţarea unei decizii de sancţionare prin care a fost aplicată sancţiunea avertismentului scris, în temeiul dispoziţiilor art. 248 alin. (1) lit. a) din Codul muncii", au transmis reprezentanţii spitalului, potrivit News.ro.

Reprezentanţii Institutului Clinic Fundeni au mai explicat şi că toţi angajaţii care lucrează în blocul operator vor fi reinstruiţi astfel încât astfel de abateri de la regulile care trebuie respectate în spital să nu mai aibă loc. Probele bacteriologice de aer analizate înainte de acest incident cât şi după aceea au fost şi sunt conforme, au mai explicat aceştia.

,,Mai mult, în contextul acestei situaţii, conducerea IC Fundeni a decis, în regim de urgenţă, declanşarea unui program de reinstruire în integralitate a personalului ICF cu atribuţii în blocul operator, şi nu doar a persoanelor vizate de cercetarea disciplinară menţionată mai sus, tocmai pentru a ne asigura că astfel de evenimente nu se vor mai repeta.

De asemenea, precizăm că atât anterior evenimentului semnalat de mass media, cât şi ulterior acestuia, în cadrul ICF s-au prelevat probe bacteriologice de aer din blocul operator, iar rezultatele acestor probe au fost permanent conforme, inclusiv de la începutul anului şi până în prezent. Prelevarea probelor bacteriologice de aer din oricare bloc operator este o condiţie imuabilă în cadrul Institutului Clinic Fundeni", au precizat reprezentanţii unităţii sanitare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit. Atât de mare o fi diferența de tehnologie între SUA și ceilalți?

2 LIVE Cătălin Cîrstoiu a ajuns la ședința coaliției

3 VIDEO Așa arată mârlănia care profită de slugărnicia și cumsecădenia oamenilor...

4 Ajutorul american pentru Ucraina vine prea târziu? / Rușii se apropie de încercuirea orașului Chasiv Iar

5 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024