Decizie în SUA: Hotelul Trump din Washington nu îl pune pe președinte în conflict de interese

Decizie în SUA: Hotelul Trump din Washington nu îl pune pe președinte în conflict de interese

Hotelul Trump International din Washington nu încalcă regulile federale privind conflictul de interese, a decis joi Administrația Generală a Serviciilor (GSA) din SUA. Reuters precizează că este vorba despre interdicția pentru oficialii americani aleși de a participa la închirierea unor proprietăți federale.

Hotelul de lux implicat se află în clădirea istorică a Poștei, nu departe de Casa Albă. Criticii lui Donald Trump au afirmat că acesta s-ar afla în conflict de interese, având dubla calitate de proprietar și chiriaș al imobilului. Avocații hotelului au susținut contrariul.

Parlamentari din opoziția democrată au solicitat GSA să se pronunțe, în calitate de supervizor al proprietăților federale.

În ianuarie, președintele Trump a anunțat că își păstrează proprietatea asupra conglomeratului său de afaceri, dar a delegat controlul către doi dintre fiii săi. Cel mai mare, Donald Trump Jr., a preluat conducerea hotelului de lux din Washington. Acesta a fost informat printr-o scrisoare de la GSA că decizia a rezolvat problema, iar firma Trump Old Post Office, care administrează hotelul, respectă legislația privind închirierea proprietăților statului.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Uite-o pe „micuță”! / Dianei Șoșoacă încep să-i iasă la iveală rădăcinile de la Secu!

2 VIDEO Bloggerii ruşi au dezasamblat noul Renault Duster şi l-au numit plin de „soluţii ţigăneşti”

3 „Ne vor lua terenuri” / Au luat bani cu împrumut din China! / Disperare în Muntenegru, țara care este pe cale să-ș…

4 O numire care provoacă scârbă / Și se mai miră, jegurile dracului, că-i confundă oamenii cu PSD

5 Așa o fi?