Decizii contradictorii ale autorităților privind teatrele, cinematografele și restaurantele din București: s-ar putea redeschide la 30% din capacitate la doar o săptămână după ce au fost închise, deși rata de infectare crește

Decizii contradictorii ale autorităților privind teatrele, cinematografele și restaurantele din București: s-ar putea redeschide la 30% din capacitate la doar o săptămână după ce au fost închise, deși rata de infectare crește

Restaurantele, cafenelele, cinematografele, teatrele și sălile de spectacole din București s-ar putea redeschide cu ocuparea a maximum 30% din capacitate, care urmare a unei  hotărâri de marţi a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă . Decizia CNSU trebuie aprobată de guvern prin hotărâre.

Hotărârea CNSU prevede că în localitățile în care rata de infectare cu noul coronavirus este sub 1,5 la o mie de locuitori, teatrele și cinematografele vor putea fi ocupate în proporție de 50% din capacitate, iar în localitățile cu incidența între 1,5 și 3 la mia de locuitori, gradul de ocupare maximum permis este de 30%.

Or, potrivit statisticilor Ministerului Sănătății, Bucureștiul are o rată de infectare de 2,69 la mie – dată valabilă pentru marți, 13 octombrie.

Problema e că decizia CNSU – și o eventuală hotărâre a guvernului care să o confirme – vin la doar o săptămână după ce restaurantele, cafenelele, cinematografele, teatrele și sălile de spectacole din București au fost închise. E vorba despre  o decizie din 7 octombrie a Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență , care a intrat imediat în vigoare, ducând la anularea a zeci de spectacole și evenimente. Măsura de săptămâna trecută privind închiderea restaurantelor în Capitală a stârnit nemulțumirea angajatorilor din HoReCa, care au organizat un protest în Piața Victoriei.

Paradoxul e că hotărârea CNSU de ieri a venit pe fondul creșterii ratei de infectare cu Covid în București, iar dacă rata va trece de 3 cazuri la mie, toate activitățile de mai sus se vor închide.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...