Decizii financiare pe care trebuie să le iei înainte de nașterea copilului

Decizii financiare pe care trebuie să le iei înainte de nașterea copilului

Venirea pe lume a unui copil este o bucurie. Însă, din păcate, de multe ori, aceasta este umbrită de problemele financiare ale părinților. Iar dacă adaugi și oboseala specifică primelor luni după naștere, poți ajunge să fii extenuat mai multe decât este necesar, doar pentru că nu ai luate anumite decizii financiare înainte de venirea pe lume a micuțului. Prin urmare, înainte de a aduce pe lume un copil nu trebuie doar să fii pregătit medical și cu toate gadgeturile, ci și să ai un plan economic bine pus la punct. 

Află cât costă o naștere

Dacă naști la un spital de stat, teoretic nașterea și spitalizarea sunt gratuite. Dar și în acest caz trebuie să fii pregătită pentru costuri de întreținere suplimentare și medicamente în unele cazuri, având în vedere că sistemul de sănătate românesc este dintotdeauna subvenționat. În cazul în care alegi să naști la o clinică privată, atunci cu siguranță va trebuie să te pregătești financiar. Desigur, poți să iei oricând un împrumut online. Însă, este mai sănătos să fii pregătită pentru toate intervențiile necesare unei nașteri normale. 

Pregătește-te pentru concediul de creștere al copilului

Din fericire, mamele și tații primesc ajutor de creștere al copilului în perioada în care stau acasă. Dar acesta nu este 100% din salariu, având în vedere că nu sunt adăugate bonusurile și sporurile pe care le iei în mod normal.  Prin urmare, trebuie să fii pregătită pentru a primi mai puțini bani pe card odată ce naști. Ceea ce înseamnă că trebuie să începi să economisești din timp, pentru a putea face față cheltuielilor. Iar atunci când acestea se adună, poți lua cu încredere un împrumut rapid, pentru a te ajuta să depășești momentul.  

Începe să pui bani deoparte

Este foarte important să fii pregătit financiar pentru venirea pe lumea a copilului. Nu doar valoarea mică a ajutorului maternal te poate descuraja, ci și cheltuielile cu care vine copilul în primele luni de viață. Pentru urgențe poți să iei un credit rapid. Însă, este indicat să începi să economisești odată ce afli că ești însărcinată, sau chiar de când te pregătești să devii mamă. Te poate ajuta să îți creezi un cont separat dedicat economiilor pentru venirea pe lume a copilului, în care să virezi bani în fiecare lună. 

Cumpără tot ce este necesar copilului în primele luni

Desigur, nu doar din punct de vedere financiar trebuie să te pregătești atunci când vrei să aduci pe lume un copil. Ci trebuie să ai la îndemână toate cele necesare pentru creșterea lui chiar din prima zi de existență, deoarece nu vei reuși să ieși la cumpărături imediat după ce ai născut. Cărucior, biberoane, hăinuțe și scutece, toate sunt importante pentru dezvoltarea copilului și trebuie cumpărate înainte de naștere. Un credit online rapid pe card te poate ajuta să cumperi toate cele necesare din timp, pentru a nu te încărca după naștere. De asemenea, mai poți întreba prietenii sau rudele dacă nu îți pot dona anumite lucruri, cum ar fi pătuț, marsupiu, cărucior sau chiar hăinuțe. Astfel, te vei putea bucura de primele zile alături de micuțul tău, fără să ai griji și lipsuri.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro