Declarația unui israelian din generația Z condamnat la o lună de închisoare după ce a refuzat înrolarea

Declarația unui israelian din generația Z condamnat la o lună de închisoare după ce a refuzat înrolarea

Un israelian din generația Z (cei născuți după 1997) este primul cetățean trimis la închisoare după ce a refuzat să se înroleze, relatează Business Insider.

Tal Mitnick face închisoare după ce a refuzat să se înroleze Foto Tal Mitnick

Tal Mitnick, un tânăr de 18 ani din Tel Aviv, a fost trimis la o închisoare militară după ce a refuzat să se înroleze în armată în contextul războiului cu Hamas, el motivând că nu vrea să ia parte la un perpetuu ciclu de violență de tip „dinte pentru dinte".

Israelul a invadat Fâșia Gaza și a declarat război împotriva Hamas după ce grupul militant palestinian a lansat un atac sângeros asupra acestei țări în octombrie.

Mitnick a fost condamnat marți la 30 de zile de închisoare după ce a refuzat să se înroleze în Forțele de Apărare Israeliene, a declarat un purtător de cuvânt al IDF pentru Business Insider.

Într-o lungă declarație împărtășită cu Business Insider, Mitnick a scris că susține poporul palestinian și că nu dorește să contribuie la atacurile Israelului asupra Fâșiei Gaza.

„Înainte de război, armata a păzit așezările, a menținut asediul ucigaș asupra Fâșiei Gaza și a susținut status quo-ul apartheidului și al supremației evreiești în țara dintre Iordan și mare", a scris Mitnick.

„De la izbucnirea războiului, nu am văzut niciun apel la o schimbare reală de politică în Cisiordania și Gaza, la încetarea oprimării generalizate a poporului palestinian și a vărsării de sânge, sau pentru o pace dreaptă. Asistăm la contrariul: adâncirea opresiunii, răspândirea urii și extinderea persecuției politice fasciste în Israel”, a adăugat el.

Mitnick a declarat că nu susține nici Hamas, nici armata israeliană, deoarece „violența nu poate rezolva situația".

„Continuarea acestui ciclu: <ochi pentru ochi>, fără să ne gândim la o soluție reală care să ne ofere tuturor securitate și libertate, nu duce decât la mai multe crime și suferințe", a scris Mitnick.

O schimbare reală, a scris el, poate veni doar de la oamenii din ambele națiuni, și nu de la „politicienii corupți" din Israel, și nici de la liderii Hamas.

„Această schimbare va veni atunci când vom recunoaște suferința poporului palestinian de-a lungul anilor și că această suferință este rezultatul politicii israeliene. Odată cu recunoașterea trebuie să vină și dreptatea, îndreptarea și construirea unei infrastructuri politice bazate pe pace, libertate și egalitate”, a scris Mitnick.

Prem Thakker, reporter la The Intercept, a distribuit declarația integrală a lui Mitnick pe X.

IDF a declarat pentru Business Insider că, după ce a ascultat obiecțiile lui Mitnick, s-a „stabilit în unanimitate că nu a fost găsit niciun motiv valabil pentru obiecția de conștiință”.

După ce își va ispăși pedeapsa, Mitnick va avea un nou interviu cu un ofițer militar de selecție, a declarat purtătorul de cuvânt al IDF.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?