Declarații ȘOCANTE ale ministrului MUNCII! România NU are bază de date cu salariile BUGETARILOR!

Declarații ȘOCANTE ale ministrului MUNCII! România NU are bază de date cu salariile BUGETARILOR!

Declarații șocante ale ministrului muncii din România! Care arată cât de putred și iresponsabil este statul în care trăim! Mai mult, în timp ce privații sunt prigoniți zilnic de ITM, instituție de forță a statului care folosește Revisalul, salariații ITM nu figurează acolo! "Această situație nu este firească. Am avut bătălii în tranșee să obținem datele din educație și sănătate, în apărare și în Ministerul Public. Cum poți avea o discuție dacă nu ai date de la salariul de bază până la câștigul net. Noi avem datele cu salariile din mediul privat și nu le avem pe cele din sectorul public", a declarat marți ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru! 

Și șocul a continuat! Referitor la solicitarea de majorare a salariilor cu 25%, ministrul Muncii a spus că înainte de această măsură ar trebui să se știe exact care sunt salariile în acest sector.

"În perioada în care am lucrat la Ordonanța 20, am obținut o poză perfectă a modului în care operăm în această societate: în momentul în care am transmis către dumneavoastră (unități administrativ teritoriale — UAT-n.r.) cerința să putem avea grilele de salarizare din fiecare UAT pentru a ști care este situația, din 3.300 de solicitări trimise am primit 1.000 de răspunsuri, din care doar două treimi erau utilizabile: fie nu erau în formatul cerut, fie inutilizabile. Asta ne-a dus într-o situație în care practic noi în continuare nu avem o imagine asupra modului în care salarizarea la nivel local se întâmplă. Dacă vrem o politică publică de calitate trebuie să contribuim cu toții pentru a avea date de calitate", a explicat Pîslaru.

El a precizat că nici reprezentanții sindicatelor din domeniu nu au evidența salarizării în sectorul public local. Inclusiv la Minister se lucrează cu datele din 600 de primării, care sunt extrapolate pentru o imagine aproximativă a situației.

În aceste condiții, ministrul propune înființarea unui sistem Revisal, similar celui din sectorul privat, pentru salariile din sectorul public.

"Această situație nu este firească. Am avut bătălii în tranșee să obținem datele din educație și sănătate, în apărare și în Ministerul Public. Cum poți avea o discuție dacă nu ai date de la salariul de bază până la câștigul net. Noi avem datele cu salariile din mediul privat și nu le avem pe cele din sectorul public", a explicat oficialul citat. 

"Jumătate din UAT-urile din țară nu își acoperă cheltuielile curente din veniturile curente", a mai spus Pîslaru.

Declarațiile ministrului muncii au fost făcute în cadrul discuției despre majorarea salariilor din administrați publică. Angajații din administrația publică solicită majorarea cu 25% și au inițiat mișcări de protest.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Noul Nostradamus” din Brazilia, profeție care dă fiori

2 Familia de interlopi Kalu, tatăl și fiii care spărgeau dinții cu ciocanul de șnițele, în urmărire

3 Ce știe Fukuyama? / „Un colaps mult mai mare al Rusiei se va dezvălui în zilele următoare”

4 VIDEO Europa se pregătește de război? Un tren plin cu tancuri se poloneze se îndreaptă spre graniță

5 Înlăturarea lui Putin de la putere este deja pregătită, spun serviciile secrete ucrainene