Deja au început TRĂDĂRILE? OFICIAL Dmitri Rogozin a traversat spațiul aerian al României, încălcând interdicțiile/S-a întors pentru că la Chișinău e ceață!

Deja au început TRĂDĂRILE? OFICIAL Dmitri Rogozin a traversat spațiul aerian al României, încălcând interdicțiile/S-a întors pentru că la Chișinău e ceață!

O aeronava Aeroflot la bordul careia se afla vicepremierul rus Dmitri Rogozin a traversat spatiul aerian al Romaniei, cu destinatia Chisinau, unde demnitarul rus va participa la investirea noului presedinte al Republicii Moldova, au declarat pentru HotNews.ro surse din Chisinau. Rogozin se afla pe lista demnitarilor rusi impotriva carora UE a impus sanctiuni, printre acestea numarandu-se si interdictia de a intra in spatiul aerian.

Pentru ca nu a putut ateriza in capitala Republicii Moldova, aeronava s-a dus la Budapesta, trecand din nou peste teriroriul romanesc.

Traseul cursei Moscova - Chisinau efectuat de aeronava Aeroflot (compania publica rusa de transport aerian) poate fi urmarit aici

ACTUALIZARI:

12.43 Avionul in care se afla Rogozin a ajuns la Budapesta.

Ora 12.03: Si aeronava care il transporta pe vicepremierul maghiar la Chisinau s-a intors la Budapesta din cauza cetii din capitala Moldovei (surse)

Ora 12.00: HotNews.ro a cerut autoritatilor sa precizeze daca aeronava Aeroflot a primit permisiunea de a survola spatiul aerian al Romaniei. Vom reveni cu amanunte

Ora 11.48: Oficial: Din cauza cetii, aeronava lui Rogozin se indreapta spre Aeroportul din Budapesta, au transmis pentru HotNews.ro oficialii Aeroportului din Chisinau.

Ora 11.42: Cursa Aeroflot nu a putut ateriza la Chisinau si a reintrat in spatiul aerian al Romaniei. Nu e clar daca va ateriza la Bucuresti sau pe alt aeroport

Ora 11.27: Cursa nu poate ateriza pe Aeroportul Chisinau din cauza cetii, au declarat pentru HotNews.ro reprezentantii Aeroportului Chisinau. Pe FlightRadar se poate observa ca avionul face manevre deasupra Chisinaului, nu e clar spre ce destinatie se va indrepta

Ora 11.22: Rogozin a confirmat traversarea spatiului aerian al Romaniei printr-o postare pe Twitter: "In drum spre Chisinau am inconjurat Ucraina prin Belarus, Polonia, Slovacia, Ungaria si Romania. Pentru ca nu fiecare avion poate zbura pana la mijlocul Niprului".

Rogozin a fost invitat la ceremonia de investire a presedintelui Igor Dodon de Administratia Prezidentiala de la Chisinau. El nu poate ajunge la Chisinau pe ruta cea mai scurta, via Ucraina, pentru ca autoritatile ucrainene au interzis accesul aeronavelor Aeroflot in propriul spatiu aerian ca urmare a anexarii ilegale a Crimeii de catre Rusia.

Pe lista invitatilor la preluarea mandatului de catre Dodon ar urma sa se mai afle vicepremierul ungur, Zsolt Semjen, si vicepremierul belorus Mihail Rusii, potrivit unui lider al Partidului Socialist (condus pana acum de Dodon), citat de Europa Libera.

Sanctiunile au fost impuse in martie 2014, iar Dmitri Rogozin a fost inclus pe lista cetatenilor rusi supusi sanctiunilor in luna mai 2014. "Toate aceste sanctiuni nu valoreaza nici macar cat o singura farama de nisip din terenul Crimeei, care a revenit la Rusia", a reactionat la acel moment Rogozin, intr-un mesaj pe contul sau de Twitter.

Vom reveni cu amanunte
Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte...

2 ULTIMA ORĂ Un general american anunță că Rusia ia în considerare capitularea în războiul împotriva Ucrainei

3 Aviația tactică a Rusiei a dispărut din Ucraina. De ce oare?

4 CTP / „Juriul de la Chișinău a acordat zero puncte României. Ce ziceți de asta?”

5 Notă internă strict secretă a FSB: Agenții ruși „cred că Putin este bolnav în faza terminală”