DELIR fără internare! Fifor susține că România are o datorie de doar 54 miliarde de LEI și acuză Opoziția de fake news

DELIR fără internare! Fifor susține că România are o datorie de doar 54 miliarde de LEI și acuză Opoziția de fake news

DELIR fără internare! Fifor susține că România are o datorie de doar 54 miliarde de LEI și acuză Opoziția de fake news.
 
Mihai Fifor, secretarul general al PSD, a acuzat Opoziția de fake-news în privința datoriei externe pe care România o are în momentul de față. Fifor susține că Guvernul are de restituit doar 54 de miliarde dar nu de euro, ci de lei:

”Astazi, despre fake news si dezinformare ridicate la rang de politica nationala… Reproșează unii guvernării PSD că ar fi crescut datoria țării la peste 100 miliarde euro. Este o mare minciună a Opoziției! Nu e mai mult, ci e mai puțin. Și nu e mai rău, ci e mult mai bine!

Iată argumentele:

1. Acuzația este falsă. Valoarea datoriei guvernamentale nu a crescut cu 100 de miliarde, ci doar cu 54 miliarde și nu de EURO, ci de LEI.

2. Față de 2016, avem o creștere a PIB cu 266 miliarde de lei, cu mult mai mult decât datoria. În 3 ani de guvernare, am crescut PIB mai mult decât în 7 ani înainte de venirea noastră la conducerea țării!

3. Față de Guvernul Cioloș, datoria a scăzut ca pondere în PIB de la 37,3%, la 35,1%. Asta contează cel mai mult! E capacitatea țării de a returna datoria. Un bun economist nu va întreba care e valoarea datoriei, ci cât reprezintă în PIB. Noi suntem mult mai jos de 60%, pragul considerat acceptabil în UE, în condițiile în care jumătate din statele Uniunii îl depășesc.

4. Structura datoriei s-a îmbunătățit considerabil. Datoria pe termen scurt, care pune presiune pe buget, aproape s-a înjumătățit, de la aproape 20 de miliarde de lei în 2016, la puțin peste 10 miliarde de lei în prezent.

Concluzie: nu „înghițiți pe nemestecate” minciunile opoziției! În era fake news-ului, încercați să verificați ce vi se spune si sa decideti!”, a scris Mihai Fifor duminică, pe Facebook.

 
 
 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 De citit...