DEMISIE din Guvernul Cioloș

DEMISIE din Guvernul Cioloș

Secretarul de stat de la Ministerul Culturii, Mihai Ghyka, și-a depus în această dimineață demisia pe care o ocupa în minister. El coordona activitatea de Patrimoniu. Se pare că funcția guvernamentală nu e ceea ce se aștepta, potrivit unor surse din cadrul ministerului, așa că a luat decizia să părăsească ministerul. 

Ghyka, descendent al ultimului domnitor al Moldovei, Grigore Ghica, a fost numit secretar de stat în Ministerul Culturii, acesta ocupând în trecut funcţia de preşedinte şi manager general la Bergenbier, iar timp de doi ani a condus şi un important segment al Vodafone. 

Mihai Ghyka, în vârstă de 44 de ani, a fost numit secretar de stat în Ministerul Culturii, potrivit unei decizii apărute în 24 decembrie 2015 în Monitorul Oficial. Ministrul Culturii de la acea vreme, Vlad Alexandrescu, a anunţat, pe pagina sa de Facebook, că "noul secretar de stat la Ministerul Culturii, Mihai Ghyka se va ocupa, între altele, de managementul instituţiilor neperformante".

Mihai Ghyka este cunoscut pentru cariera sa în domeniul privat. Emigrat în Canada înainte de prăbuşirea regimului comunist, în 1989, el a revenit în ţară activând în mari companii-Bergenbier şi Vodafone, şi a pus bazele unei firme de consultanţă de marketing.

A fost analist financiar la Bergenbier România, apoi manager general şi preşedinte al Consiliului de Administraţie. A lucrat peste 10 ani în FMCG, având mai multe roluri de conducere în departamentele Financiar şi Marketing ale acestei companii, atât în România, cât şi în regiunea Balcani. 

A demisionat din funcţie de la Bergenbier, postul fiind preluat de Jens Hoesel, fost director de vânzări la StarBev, şi, în iunie 2011 a devenit directorul comercial pe segmentul consumer al Vodafone România, al doilea jucător de pe piaţa locală de telefonie mobilă. În ianuarie 2013 va părăsi compania, pentru a se ocupa de proiecte personale.

De atunci, el s-a ocupat de consultanţă de marketing prin firma sa, Dalprincipe Consulting. Mihai Ghyka s-a mai ocupat cu renovarea şi administrarea conacului familiei sale din judeţul Vrancea.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria