Demiterea directorului FBI, o 'problemă internă' a SUA (Kremlin)

Demiterea directorului FBI, o 'problemă internă' a SUA (Kremlin)

Destituirea directorului FBI, James Comey, de către președintele american Donald Trump este 'o problemă internă' americană, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov, exprimându-și 'speranța că această demitere nu va avea impact' asupra relațiilor dintre cele două țări, informează AFP.

'Este o problemă absolut internă a SUA, o decizie suverană a președintelui american și care nu are absolut nimic de-a face și nu trebuie să aibă de-a face cu Rusia', a declarat Peskov în fața jurnaliștilor.

Această decizie a lui Donald Trump a provocat marți o undă de șoc la Washington, în condițiile în care poliția federală este însărcinată cu ancheta asupra unor eventuale legături între echipa de campanie a lui Donald Trump și Rusia, acuzată că s-a amestecat în alegerile prezidențiale americane.

'Sperăm că acest lucru nu va avea niciun impact' asupra relațiilor ruso-americane, a adăugat Dmitri Peskov, întrebat despre eventuale consecințe asupra relațiilor dintre cele două mari puteri mondiale.

Această destituire surpriză, cu un singur precedent în istoria FBI, intervine în contextul în care Donald Trump îl va primi miercuri, la Casa Albă, pe ministrul de externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov, care inițial trebuia să se întâlnească doar cu omologul său Rex Tillerson pentru a discuta despre conflictul din Siria.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Atamanul și-a părăsit calul și nevasta pentru aventură, dar s-a întors acasă corect”

2 Cruzime fără margini a comandanților ruși

3 Peste 100 de soldaţi ai Gărzii Naționale a Rusiei, armata privată a lui Vladimir Putin, concediați după ce au refuzat să lupte ăn Ucraina!

4 Alertă în lumea interlopă! Se pregătește răzbunarea morții lui Emi Pian, șeful clanului Duduienilor?

5 Data morții lui Putin, prezisă de un medium rus. Mai mult, a descris și modul în care va sfârși