Demiteri și arestări la vârful Armatei Rusiei

Demiteri și arestări la vârful Armatei Rusiei

Kremlinul indeparteaza si aresteaza comandantii de varf ai trupelor rusesti, afirma Serviciul de informatii al Ministerului Apararii din Ucraina.

Comandantul-sef al Flotei Marii Negre, viceamiralul Igor Osipov, a fost inlaturat din functie si arestat pentru pierderea crucisatorului rus Moskva, care s-a scufundat la 14 aprilie 2022, dupa ce fortele ucrainene au avariat crucisatorul cu rachete anti-nava Neptun. De asemenea, au fost lansate investigatii impotriva primului sau adjunct, viceamiralul Serhiy Pinchuk, scrie publicatia Hromadske .

Comandantul Armatei a 6-a generale, generalul-locotenent Vladislav Iershov, a fost demis din functie pentru pierderea de trupe si echipamente.

Generalul-locotenent Serghei Kisel, comandantul Armatei 1 de tancuri a Garzii, a fost demis si acuzat ca a trimis recruti in Ucraina, presupus „contrar ordinului comandamentului superior”.

Comandantul Corpului 22 de armata al Districtului Militar Sudic din Crimeea, generalul-maior Arkadi Marzoev, si comandantul brigazii 103 de logistica separata, colonelul Mihail Ponomarev, au fost, de asemenea, inlaturati din posturile lor.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Românca ucisă de rechin în Egipt lipsea de două zile din hotelul de 5 stele în care era cazată

2 Totul se petrece în sectorul românesc al Mării Negre / Priviți, americanii și NATO stau cu ochii pe ruși ca pe butelie

3 Un propagandist al Kremlinului se plânge că rușilor li se scuipă în cafea, când frecventează restaurantele din Europa

4 VIDEO Priviți, „dihăniile HIMARS” au început să facă diferența pe câmpul de luptă în favoarea Ucrainei

5 Șeful armatei SUA / În mod clar, China își construiește capacitatea de a ataca Taiwanul