Demiteri și arestări la vârful Armatei Rusiei

Demiteri și arestări la vârful Armatei Rusiei

Kremlinul indeparteaza si aresteaza comandantii de varf ai trupelor rusesti, afirma Serviciul de informatii al Ministerului Apararii din Ucraina.

Comandantul-sef al Flotei Marii Negre, viceamiralul Igor Osipov, a fost inlaturat din functie si arestat pentru pierderea crucisatorului rus Moskva, care s-a scufundat la 14 aprilie 2022, dupa ce fortele ucrainene au avariat crucisatorul cu rachete anti-nava Neptun. De asemenea, au fost lansate investigatii impotriva primului sau adjunct, viceamiralul Serhiy Pinchuk, scrie publicatia Hromadske .

Comandantul Armatei a 6-a generale, generalul-locotenent Vladislav Iershov, a fost demis din functie pentru pierderea de trupe si echipamente.

Generalul-locotenent Serghei Kisel, comandantul Armatei 1 de tancuri a Garzii, a fost demis si acuzat ca a trimis recruti in Ucraina, presupus „contrar ordinului comandamentului superior”.

Comandantul Corpului 22 de armata al Districtului Militar Sudic din Crimeea, generalul-maior Arkadi Marzoev, si comandantul brigazii 103 de logistica separata, colonelul Mihail Ponomarev, au fost, de asemenea, inlaturati din posturile lor.


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

4 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

5 Ce se întâmplă în China?