Democrata Alexandria Ocasio-Cortez îşi proclamă victoria în circumscripţia ei din New York

Democrata Alexandria Ocasio-Cortez îşi proclamă victoria în circumscripţia ei din New York

Democrata Alexandria Ocasio-Cortez, reprezentanta aripii de stânga a Partidului Democrat, s-a declarat învingătoare cu o largă majoritate în alegerile pentru Camera Reprezentanţilor a Congresului SUA la care a candidat din partea statului New York, urmând să obţină al doilea mandat, informează miercuri EFE.

După numărarea a circa 70% din buletinele de vot, Ocasio-Cortez, în vârstă de 31 de ani, avea un avantaj de 68,5% în faţa contracandidatului său, republicanul catolic John C. Cummings, de 60 de ani, care a primit circa 30,8% din voturile din circumscripţia 14, care include cartierele new-yorkeze Bronx şi Queens.

"Vă mulţumesc Bronx şi Queens pentru că m-aţi reales în Congres în pofida milioanelor (de dolari) cheltuiţi împotriva noastră şi vă mulţumesc că aţi crezut în mine pentru a vă reprezenta încă o dată", a scris politiciana democrată pe contul ei de Twitter.

"Să reprezint NY 14 şi să lupt pentru familiile din clasele muncitoreşti în Congres a fost cea mai mare onoare, privilegiu şi responsabilitate din viaţa mea", a adăugat ea.

Alte opt personalităţi progresiste din Partidul Democrat s-au impus fără probleme în această noapte electorală, potrivit rezultatelor parţiale din New York, între acestea - patru femei care au căutat să fie realese: senatoarele Alessandra Biaggi, Jessica Ramos şi Julia Salazar, şi membra Camerei Reprezentanţilor Catalina Cruz. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Așa o fi? / Mafie în toată regula, frați români!

2 Așa arată „câmpul de luptă” după cheful de la ziua liderului AUR, Eugen Simion! Tot așa ar lăsa și țara dacă v…

3 CULISE Cum arată schema viitoarei conduceri PNL. Dacă va câștiga Cîțu

4 Așa o fi?

5 „Era ca un card de credit viu” / O adolescentă din România, salvată din ghearele unor animale care o vindeau în …