Democraţii îl investighează pe Trump în privinţa unui presupus acord nuclear cu Arabia Saudită

Democraţii îl investighează pe Trump în privinţa unui presupus acord nuclear cu Arabia Saudită

Membri ai administraţiei Trump au explorat perspectiva de a exporta tehnologie de producere a energiei nucleare Arabiei Saudite, în pofida unor avertismente privind preocupări legate de securitatea naţională, potrivit unui nou raport al democraţilor din Camera Reprezentanţilor, relatează marţi dpa.

Raportul de 24 de pagini al Comisiei de supraveghere a Camerei Reprezentanţilor se bazează pe avertizori de integritate şi se axează asupra primelor săptămâni ale preşedinţiei lui Donald Trump.

Elijah Cummings, preşedintele comisiei, a declarat că graba Casei Albe în a încheia acordul este posibil să fi încălcat aşa-numitul Atomic Energy Act şi că este posibil ca acest lucru să se fi făcut "fără o analiză a Congresului, aşa cum impune legea".

 


Foto: (c) Jonathan Ernst/File Photo/REUTERS


Brookfield Asset Management - care are un parteneriat crucial cu Jared Kushner, ginerele lui Trump şi un trimis cheie în Arabia Saudită - face parte din consorţiul IP3 care a organizat plănuitele vânzări de tehnologie nucleară către Arabia Saudită, menţionează raportul.

Cummings a spus că este posibil ca eforturile de a încheia acordul să fie încă în derulare.

Raportul este dat publicităţii în contextul în care Jared Kushner urmează să călătorească din nou în Orientul Mjilociu în această lună, inclusiv la Riad.

Donald Trump a avut o întâlnire săptămâna trecută cu directori din domeniul energiei nucleare, un eveniment care nu a fost pe agenda publică.

Avertizorii de integritate "au avertizat în privinţa unor conflicte de interese între principalii consilieri ai Casei Albe care ar putea implica încălcarea unor legi federale. De asemenea ei au avertizat în privinţa unui mediu de lucru la Casa Albă marcat de haos, disfuncţionalitate şi trădări personale", se menţionează în raport.

Arabia Saudită este deja sub presiune sporită în Congres, unde există mari nemulţumiri din cauza catastrofei umanitare din Yemen şi a uciderii jurnalistului Jamal Khashoggi în consulatul saudit din Istanbul.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Drama Foișor”, o nouă manipulare ordinară? / Directorul pus de Firea, elementul-cheie al regiei

2 Petrecere de pomină la Miami, cu Loredana, vedete și milionari din România

3 VIDEO Scursura TV / Dana Budeanu mai avea puțin și-l masturba live pe Ciutacu, de „indignare”

4 VIDEO Beatrice Mahler, primul medic care recunoaște oficial adevărul: Sunt 20.000 de cazuri pe zi, de 4 ori ma…

5 Ucraina / perspectiva repetării scenariului sfâşierii Iugoslaviei