Demonstrațiile împotriva lui Trump au degenerat în violențe în apropierea Casei Albe

Demonstrațiile împotriva lui Trump au degenerat în violențe în apropierea Casei Albe

Un grup de câteva sute de protestatari mascați cu cagule și care manifestează la Washington împotriva învestirii lui Donald Trump ca președinte al SUA s-au confruntat cu forțele de ordine în apropierea Casei Albe, relatează mass-media internațională.

Manifestanții violenți au spart vitrinele magazinelor și geamurile autoturismelor în zonă, iar poliția a folosit gaze lacrimogene pentru a-i dispersa.

Vitrina unei cafenele Starbucks a fost complet spartă, cu numai două ore înaintea ceremoniei de depunere a jurământului de către Donald Trump, care va deveni al 45-lea președinte al SUA.

De asemenea, au fost sparte și geamurile unor oficii bancare, restaurante fast-food și magazine din apropiere și au fost răsturnate pubele de gunoi. O persoană care a fost rănită la cap a fost preluată de o ambulanță.

Alte incidente au mai avut loc și anterior, când tot protestatari anti-Trump au încercat să blocheze accesul simpatizanților acestuia la ceremonia de învestire.

''Este păcat'', a spus un partizan al lui Donald Trump care purta o șapcă cu sloganul 'Make America Great Again', folosit în campania electorală de către miliardarul american.

Sute de mii de persoane, partizani și opozanți ai lui Donald Trump, asistă la ceremonia de depunere a jurământului, pe esplanada din fața Capitoliului, de către noul președinte al SUA.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…