Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Denis Alibec a amânat intervenția chirurgicală la mână pentru a putea juca la EURO 2016

Fotbalistul Denis Alibec a decis să amâne intervenția chirugicală la mâna stângă după Campionatul European pentru a putea juca pentru echipa națională la turneul final, a anunțat, miercuri seara, noul medic al primei reprezentative, Laurențiu Oproiu, într-un comunicat publicat pe site-ul oficial al FRF.

"În timpul partidei de campionat cu FC Steaua București, jucătorul Denis Alibec a suferit o fractură de metacarpian 4 la mâna stângă. Inițial, date fiind circumstanțele la acel moment, staff-ul medical de la club a optat pentru tratament conservator al leziunii. Întrucât jucătorul prezenta deformitate anatomică evidentă și durere la examinare după patru săptămâni de la accidentare și, totodată, nu mai fusese efectuată o a doua radiografie de la momentul accidentării, pe data de 17 mai s-a efectuat un examen computer tomograf. Raportul examenului arată fractură de metacarpian 4 neconsolidată la patru săptămâni, cu deplasare evidentă. Denis Alibec a fost consultat de șeful Comisiei Medicale a FRF, dr. Ioan Codorean, iar indicația medicală de elecție a fost chirurgicală. Jucătorului i-au fost explicate avantajele și dezavantajele unei intervenții chirurgicale imediate și ale unei intervenții amânate după Campionatul European. Decizia finală a rămas la latitudinea jucătorului, care a optat pentru amânarea intervenției chirurgicale, asumându-și riscurile prezentate", a afirmat medicul.

Laurențiu Oproiu a adăugat că a contactat UEFA pentru a găsi modul în care poate fi imobilizată fractura în timpul jocurilor pentru a preveni o recidivă. "Ca urmare a deciziei jucătorului, am contactat UEFA pentru a găsi modul cel mai eficient acceptat de forul continental pentru a imobiliza fractura și a preveni o recidivă. Domnul Pierluigi Collina va fi prezent în cantonamentul echipei naționale din Italia în calitate de delegat UEFA pe data de 27 mai, pentru informări legate de arbitraj înainte de EURO 2016. Cu această ocazie, în urma consultării cu dumnealui, se va lua o decizie privind cea mai bună modalitate acceptată pentru imobilizare", a mai spus Oproiu.

Prin intermediul aceluiași comunicat de presă, selecționerul Anghel Iordănescu a făcut următoarele precizări: "Am discutat marți cu Denis și i-am spus clar faptul că decizia privind intervenția chirugicală îi aparține în totalitate".

Fotbalistul formației Astra Giurgiu Denis Alibec face parte din lotul lărgit de 28 de jucători anunțat de selecționerul Anghel Iordănescu și a plecat, miercuri, alături de delegația echipei naționale în turneul de pregătire din Italia.

În perioada 18-30 mai, prima reprezentativă a României va efectua un stagiu de pregătire în Italia, pe durata căruia va disputa două partide amicale, cu RD Congo (25 mai), la Como, și cu Ucraina (29 mai), la Torino.

La finalul turneului din Italia, din lotul lărgit format din 28 de jucători se vor alege cei 23 care vor face parte din lotul României la EURO 2016. Lista finală pentru Campionatul European va fi comunicată în 31 mai, data limită potrivit regulamentelor UEFA.

AGERPRES (AS-editor: Marius Țone, editor online: Adrian Dădârlat)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Acesta este clipul președintelui INTERZIS de slugile PSD din CNA și Autoritatea Electorală Permanentă!

2 ALERTĂ Dragnea, amenințări voalate la adresa judecătorilor de la Curtea Supremă! Noi declarații demente

3 SCANDAL Cine de la vârful MAI a furnizat Antenei 3 date secrete despre aducerea lui Mazăre? Nu se sesizează ni…

4 Priviți! Dragnea-n pronunțare, Mazăre la răcoare, atmosferă de PRIVEGHI la Antena 3! Iar ați înfrânt, oligofre…

5 Liviu Avram / Sex-surpriză cu PSD

recomandări

Te ia DNA: Vlad Cosma

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Câți oameni a doborât Van Damme în toate filmele sale? Cineva a numărat :)