Departamentul de Stat al SUA: China se pregătește încă din 2015 pentru al Treilea Război Mondial cu arme biologice

Departamentul de Stat al SUA: China se pregătește încă din 2015 pentru al Treilea Război Mondial cu arme biologice

Oamenii de știință chinezi s-au pregătit pentru un al Treilea Război Mondial cu arme biologice și genetice, inclusiv coronavirus, în ultimii șase ani, potrivit unui document obținut de anchetatorii americani, scrie Daily Mail . Oamenii de știință chinezi au exersat manipularea bolilor „într-un mod nemaivăzut”.

Conform documentului, armele biologice vor fi „arma de bază pentru victorie” într-un astfel de conflict, prezentând chiar și care ar fi condițiile ideale pentru a elibera o armă biologică și documentând impactul pe care l-ar avea asupra „sistemului medical al inamicului”, scrie stirileprotv.ro .

Potrivit sursei citate, Beijingul a considerat potențialul militar al coronavirusurilor SARS încă din 2015 ca fiind ridicat, accentuând temerile asupra cauzei Covid-19, ceea ce ar confirma opiniile unor oficiali occidentali, care încă mai cred că virusul ar fi putut scăpa dintr-un laborator chinez.

Documentul realizat de oamenii de știință ai Armatei Populare de Eliberare a Chinei și oficiali din domeniul sănătății arată că aceștia au examinat manipularea bolilor pentru a produce arme „într-un mod nemaivăzut până acum”.

Surse guvernamentale spun că acest subiect „ridică îngrijorări majore” cu privire la intențiile apropiaților președintelui chinez Xi Jinping, pe fondul temerilor tot mai mari cu privire la lipsa reglementărilor care ar permite monitorizarea activității din laboratoarele chineze.
Autorii documentului insistă că un al treilea război mondial „va fi biologic”, spre deosebire de primele două, care au fost descrise drept chimic și respectiv nuclear.

Cercetările citate în document susțin că armele biologice vor fi „arma de bază pentru victorie” într-un al treilea război mondial.

Oamenii de știință spun că astfel de atacuri nu ar trebui să fie efectuate în mijlocul unei zile senine, deoarece lumina soarelui intensă poate deteriora agenții patogeni, în timp ce ploaia sau zăpada pot afecta particulele de aerosoli.

În schimb, ar trebui să fie eliberat noaptea, sau în zori, cu „o direcție stabilă a vântului … astfel încât aerosolul să poată pluti în zona țintă”.

Între timp, cercetarea menționează, de asemenea, că un astfel de atac ar duce la o creștere a pacienților care necesită tratament spitalicesc, ceea ce „ar putea cauza prăbușirea sistemului medical al inamicului”.


Citește și:

populare
astăzi

1 Imagini care dau fiori cu podul unde a deraiat trenul internaţional IRN 347(Dacia Wien Hauptbahnhof - Bucureşti Nord)

2 „Doar în Africa am mai văzut așa ceva” / Codin Maticiuc, șocat de camera în care a stat într-un hotel din Costinești

3 Cică Orban va primi de la UE ce-a semănat...

4 VIDEO Avalanșă de porcării pe scena festivalului co-fondat de influencerul Selly

5 Imagini istorice din anii '70 / De frica rușilor, Transfăgărăşanul a fost construit în doar patru ani