Deputat PNL, despre prioritățile românilor din Diaspora: Servicii consulare digitale și dosare de muncă și pensii electronice

Deputat PNL, despre prioritățile românilor din Diaspora: Servicii consulare digitale și dosare de muncă și pensii electronice

Deputatul PNL pentru diaspora, Valentin Făgărășian, susține că prioritățile legislative pentru sesiunea parlamentară de toamnă, în urma discuțiilor cu mai multe comunități de români, sunt servicii consulare digitale, dosare de muncă de și pensii electronice și protecție pentru copii și familii.

Valentin Făgărășian, deputatul PNL de Diaspora FOTO: Facebook

„Timp de zece zile, în perioada 20-30 iulie, mă întâlnesc cu românii din Italia, de la Torino și până la Trieste, de la Bologna și până la Milano. Fac acest lucru de peste 30 de ani de zile, pentru a afla, direct de la oameni, care sunt cele mai grele provocări cu care se confruntă peste hotare. Toate comunitățile de români mi-au sesizat necesitatea îmbunătățirii serviciilor consulare, debirocratizarea relației cu autoritățile de muncă din România și necesitatea creșterii protecției copiilor și familiilor lăsate acasă, în țară. De asemenea, nu puțini sunt cei care mi-au reclamat abuzurile la care sunt supuși lucrătorii români de unii angajatori din străinătate”, susține Valentin Făgărășian, potrivit unei declarații de presă.

Deputatul PNL a asigurat comunitățile de români cu care a discutat că proiectul de lege care prevede digitalizarea serviciilor consulare și eliberarea la distanță, electronic, a documentelor consulare va fi adoptat în sesiunea parlamentară de toamnă. 

„Am prezentat românilor și alte proiecte pe care le-am adoptat deja sau urmează să fie adoptate privind protecția copiilor care au unul sau ambii părinți plecați la muncă în străinătate, privind facilitățile temporare pentru cei care vor să se întoarcă în țară ca angajați sau antreprenori, privind măsurile pentru susținerea reintegrării copiilor în sistemul național de învățământ. Știu că mai sunt încă foarte multe de făcut pentru cei peste 4,5 milioane de români care muncesc în străinătate și susțin familiile lor de acasă, din România. Știu foarte bine cât de greu le este, pentru că am fost și sunt unul dintre ei”, a adăugat liberalul.

Valentin Făgărășian a precizat că la întoarcerea în România va stabili parteneriate cu MAI pentru a stopa abuzurile asupra românilor din diaspora, cu Ministerul Muncii pentru a ameliora condițiile pentru lucrătorii români, cu Ministerul Familiei pentru a crește protecția minorilor și cu Casa Națională de Pensii Publice pentru a elimina procedurile birocratice care tergiversează dosarele de pensie.

Când vorbim despre românii din diaspora, vorbim despre aproape un sfert din poporul român, fiecare român fiind îndreptățit să aibă parte de protecția și sprijinul statului român”, a subliniat deputatul PNL.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”