Deputații au aprobat moțiunea simplă pe agricultură

Deputații au aprobat moțiunea simplă pe agricultură

Moțiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, intitulată "Cel mai mare dezastru în agricultura românească din perioada post-decembristă", inițiată de PSD și ALDE, a fost adoptată miercuri de plenul Camerei Deputaților.

Deputații au luat decizia cu 189 de voturi "pentru", 11 "împotrivă" și 89 de abțineri.

Moțiunea a fost dezbătută de deputați în urmă cu trei săptămâni, la discuțiile din plen fiind prezent și ministrul Achim Irimescu.

Potrivit inițiatorilor, moțiunea sancționează derapajele "grave" din domeniul agriculturii privind neacordarea plăților directe (subvențiilor), blocarea accesării de fonduri europene, blocarea investițiilor în domeniul irigațiilor, managementul defectuos la nivelul ministerului și al unităților subordonate.

"Din momentul în care s-a instalat actualul ministru al Agriculturii, am auzit doar scuze și motivații despre cum nu se poate sau de ce nu se poate să facă treabă. De fapt, pe lângă episoadele halucinante privind declarațiile politice, se observă cert că nu știe ce și cum să facă nimic", se arată în textul moțiunii.

În opinia semnatarilor, ministrul Achim Irimescu trebuie să plece "pentru a nu desființa din economia României întreg sectorul agro-alimentar" și pentru a nu transforma cetățenii țării în "cerșetorii Europei".

Liberalii au anunțat că se abțin de la vot. "Îl atenționăm pe premierul Cioloș că dacă în 10 zile nu plătește subvențiile pentru fermieri venim noi cu o moțiune", a declarat însă liderul deputaților PNL, Eugen Nicolăescu.

AGERPRES/(AS — autor: Florentina Ștefănescu, editor: Claudia Stănescu)

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare . Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro .

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro .


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale