Deputatul Constantin Şovăială se retrage din grupul parlamentar al PNL

Deputatul Constantin Şovăială se retrage din grupul parlamentar al PNL

Deputatul PNL Constantin Şovăială a anunţat, joi, că se retrage din Grupul parlamentar al PNL din Cameră şi va activa ca deputat neafiliat, menţionând că încă nu demisionează din partid.

"Mă simt stânjenit de ceea ce se întâmplă în politica românească şi mi-e greu să identific valori liberale în tot acest peisaj. În plus, nici între colegii care acceptă actuala situaţie nu mă regăsesc. Nu pot să girez politici şi nici să fac politică atât de departe de români! Sibienii m-au trimis în Parlament să lucrez la proiecte care dezvoltă România, nu la proiecte care împing ţara dintr-o criză în alta, oamenii mi-au oferit încrederea lor pentru a scăpa ţara de PSD şi nu pentru a cerşi câteva voturi pentru un Guvern minoritar, cetăţenii au votat PNL pentru a face o coaliţie de dreapta cu care să guvernăm 4 ani, nu câteva luni, după care să provocăm cea mai mare criză politică din ultimul deceniu", a scris Şovăială, pe Facebook.

El a menţionat că va veghea la respectarea legilor şi nu va gira niciun proiect împotriva bunului simţ.

"Vorbesc zilnic cu zeci de români la cabinetul parlamentar. Oamenii cred că PNL şi-a pierdut direcţia. Uneori simt acelaşi lucru. Cu toate acestea, încă nu demisionez din PNL. Rămân în Parlament, neafiliat la un grup parlamentar. Voi veghea la respectarea legilor şi nu voi gira niciun proiect împotriva bunului simţ. Sper că PNL se va trezi din acest "vis urât" şi că, la un moment dat, toţi liberalii se vor regăsi în partid pentru a continua dezvoltarea României. Toţi! Inclusiv colegii care pleacă zilele acestea şi mai ales Ludovic Orban!", a adăugat Şovăială.

Constantin Şovăială a transmis că liberalii au datoria de a reface coaliţia de dreapta.

"Am demonstrat că PNL poate câştiga încrederea oamenilor cu proiecte serioase. În numele acestora, în numele românilor care le merită, avem datoria de a reface coaliţia de dreapta! România are nevoie de un Guvern cu puteri depline care să fie asumat de partenerii de dreapta, nu de unul "încropit pe sub tejghea". Gestul meu şi al altor colegi de a pleca din Grupul parlamentar al PNL trebuie sa fie un semnal puternic pentru conducerea partidului! Rămân liberal, aproape de oamenii de dreapta şi, mai ales, alături de sibienii care încă mai aşteaptă un PNL aşa cum le-am promis la alegeri", a mai scris deputatul.

Şi deputatul Ionel Dancă a anunţat joi că părăseşte grupul PNL .

Marţi, deputatul Ludovic Orban a anunţat că pleacă din grupul PNL, miercuri au făcut acelaşi anunţ parlamentarii Alexandru Kocsis, Ovidiu Florean şi Ion Ştefan. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...