Deputatul Emanuel Ungureanu n-a prins loc eligibil pe listele USR Cluj, dar a fugit la Buzău, de unde va deschide lista pentru Camera Deputaților

Deputatul Emanuel Ungureanu n-a prins loc eligibil pe listele USR Cluj, dar a fugit la Buzău, de unde va deschide lista pentru Camera Deputaților

Mare scandal în USR-PLUS după ce deputatul clujean Emanuel Ungureanu a fost poziționat pe primul loc la Camera Deputaților Buzău.

Potrivit surselor G4Media , organizațiile PLUS și USR Buzău nu s-au înțeles și nu au apucat să organizeze Adunare generală pentru a valida o listă de candidați pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie.  „Conform procedurii, urma ca Biroul Național să desemneze candidații pentru Buzău. În timpul discuțiilor din ședința Biroului Națonal a venit o listă scrisă cu pixul de la organizația din Buzău, cu ștersături, iar Emanuel Ungureanu se afla pe primul loc pe lista respectivă. Au fost discuții contradictorii în ședința Biroului Național, apoi s-a supus la vot”, a informat un membru USR pentru G4Media.

În cadrul Biroului Național s-a supus, așadar la vot, iar echipa lui Dan Barna a votat în favoarea menținerii lui Ungureanu cap de listă la Camera Deputaților, în județul Buzău, a precizat aceeași sursă.

Reamintim că în cadrul Convenției județene Cluj, delegații USR-PLUS l-au scos pe Ungureanu în afara locurilor eligibile, mai precis acesta s-a ales de abia cu locul 5 pe lista candidaților la Camera Deputaților.

Cei mai mulți delegați clujeni erau membrii PLUS, care nu l-au susținut pe Ungureanu, fiind nemulțumiți de comportamentul deputatului, așa cum nu l-au susținut nici pe senatorul Mihai Goțiu (acesta s-a ales cu locul al doilea pe lista candidaților la Senat, considerat loc neeligibil).

„Ungureanu, pe tăcute, și-a aranjat cu Dan Barna să se mute la Buzău”, a precizat aceeași sursă pentru G4Media.

Ce scor a avut USR-PLUS, la Buzău, la ultimele alegeri

La alegerile locale în Buzău, PSD a luat potul cel mare atât la nivel de municipiu, cât și la nivel de județ.

La Consiliul Local, voturile s-au împărțit astfel:

PSD 61,4%

PNL are 13,8%

USR 7%

PMP 6,4%,

ALDE 4,7%

Pro România 3,1%

La Consiliul Județean:

Alianța PRO Buzău (PSD-PRO România), 60,05%

Partidul Național Liberal 16,38%

Alianța USR-PLUS 11,20%

Partidul Mișcarea Populară 8,13%

Alianța Liberalilor și Democraților 4,23%.

Dacă la alegerile parlamentare USR-PLUS va scoate un scor apropiat de cel obținut la locale (minim 5%), Emanuel Ungureanu se va regăsi în Camera Deputaților și în mandatul 2020 -2024.

Vom reveni cu un punct de vedere de la Emanuel Ungureanu.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...