Deputatul PNL Florin Roman anunță că va intra în grevă japoneză și posibil, din septembrie, și în greva foamei

Deputatul PNL Florin Roman anunță că va intra în grevă japoneză și posibil, din septembrie, și în greva foamei

Deputatul PNL Florin Roman a anunțat miercuri, în plenul Camerei Deputaților, că va intra în grevă japoneză și posibil, din luna septembrie, și în greva foamei, în semn de protest față de "sabotarea" tuturor proiectelor care vizează Centenarul Unirii.

Anunțul deputatului liberal a venit în timpul dezbaterilor pe marginea propunerii legislative privind "Legea Centenarului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918".

"De la cea mai înaltă tribună a Parlamentului vă anunț că începând de săptămâna viitoare voi intra în grevă japoneză, iar la începutul sesiunii, din septembrie, dacă Guvernul Grindeanu zero va aloca zero bani pentru Alba Iulia o să-mi rezerv dreptul de a protesta în greva foamei spre disprețul dumneavoastră", a anunțat deputatul liberal.

Potrivit acestuia, PSD, ALDE și UDMR sabotează proiectele destinate Centenarului Unirii, în condițiile în care în cadrul ședinței comune a Comisiilor pentru administrație și cultură ale Camerei Deputaților această coaliție a respins în bloc toate amendamentele depuse de el la proiectul privind 'Legea Centenarului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918'. Aceste amendamente vizau realizarea Monumentului Unității Naționale în municipiul Alba Iulia până la 1 noiembrie 2018, lucrări de reabilitare la Sala Unirii din municipiul Alba Iulia până la 1 noiembrie 2018, precum și lucrări de reabilitare și consolidare la Muzeul Unirii din municipiul Alba Iulia până la 1 noiembrie 2018.

El a adăugat că a solicitat, tot printr-un amendament depus la acest proiect, ca Departamentul Centenar, care are ca obiectiv coordonarea la nivel național a pregătirii, organizării și desfășurării manifestărilor, acțiunilor și proiectelor de aniversare a Centenarului României (1918 — 2018) și Primului Război Mondial, să își desfășoare activitatea în municipiul Alba Iulia până la 1 decembrie 2018, dar nici această propunere nu a fost acceptată.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis