Derek Chauvin a fost condamnat la 22 de ani de închisoare pentru uciderea lui George Floyd

Derek Chauvin a fost condamnat la 22 de ani de închisoare pentru uciderea lui George Floyd

Derek Chauvin a fost condamnat la 22 de ani de închisoare pentru uciderea lui George Floyd, relatează BBC.

Fostul polițist s-a aflat în închisoare în izolare de la momentul în care a fost găsit vinovat de crimă, pentru uciderea lui George Floyd.

Chauvin este închis într-o închisoare de maximă siguranță la Oak Heights, în apropiere de Minneapolis. În această închisoare sunt închiși unii dintre cei mai periculoși criminali.

Înainte de anunțarea sentinței, judecătorul a descris motivele pentru care a decis să dea o pedeapsă de 270 de luni, puțin peste 22 de ani de închisoare pentru ucigașul lui George Floyd.

El a vorbit despre abuzul de putere comis de Chauvin și de cruzimea pe care acesta a arătat-o față de victima sa, pe care le-a calificat drept „factori agravanți”.

Judecătorul Peter Cahill urmează să facă public memorandum-ul de 22 de pagini în care este descrisă pe largă motivația pentru sentința dată.

Moartea bărbatului de culoare în vârstă de 46 de ani a generat protestele Black Lives Matter în întreaga țară și în lume, după ce o filmare inițială apărută în spațiul public arăta că George Floyd era încătușat, la pământ, strigând „Nu pot să respir”, în timp ce agentul Derek Chauvin îl imobiliza ținându-și genunchiul pe gâtul lui.

O filmare apărută ulterior arată că trei polițiști, nu unul, stăteau cu genunchii pe George Floyd, bărbatul afro-american pe care îl trântiseră la pământ.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”