Deschiderea Arabiei Saudite către turişti - Principalele obiective

Deschiderea Arabiei Saudite către turişti - Principalele obiective

Arabia Saudită va emite pentru prima dată vizele turistice, deschizându-şi porţile celor dornici să o viziteze, cu scopul de a-şi diversifica resursele, deocamdată depinzând complet de petrol, informează AFP.

În continuare vă prezentăm câteva atracţii turistice importante din acest regat ultraconservator:

Regiunea Al-Ula, situată în nord-vestul regatului, găzduieşte ruine şi vestigii arheologice pre-islamice.

Practic de dimensiunea Belgiei, această regiune a fost o importantă zonă de tranzit, cu numeroase puncte unde se putea găsi apă, pentru beduinii care alegeau ruta comercială care lega Peninsula Arabică, Africa de Nord şi India.

Considerată un muzeu în aer liber, Al-Ula găzduieşte numeroase morminte, unele acoperite cu inscripţii şi desene pre-islamice, moştenite de la arta nabateeană.

Regiunea include, de asemenea, primul sit al regatului inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO, Mada'in Saleh, construit în urmă cu mai bine de 2.000 de ani de către nabateeni, un popor arab de comercianţi, care a trăit în sudul Iordaniei şi în nordul Arabiei Saudite de azi.

Oaza luxuriantă Al-Ahsa, situată în estul regatului, adăposteşte situri arheologice încă ne-excavate şi urme de viaţă umană datând din perioada neolitică.

În iunie 2018, UNESCO a adăugat pe Lista Patrimoniului Mondial această această oază deşertică, cu milioane de palmieri.

Al-Ahsa este una dintre cele mai mari oaze din lume (...) Oraşul are o tradiţie îndelungată în domeniul artizanatului, ale cărui practici culturale şi sociale au trecut din generaţie în generaţie", subliniază UNESCO pe site-ul său.

Situat în apropierea oraşului vestic Jeddah, pe malul Mării Roşii, craterul puţin cunoscut Al Wahbah s-a format după o explozie subterană de vapori, din cauza activităţii vulcanice.

Legenda locală spune că formarea lui este rezultatul iubirii a doi munţi, dintre care unul s-a "dezrădăcinat" pentru a se uni cu celălalt, lăsând în urma sa o depresiune în forma unui bol.

În ultimii ani, regatul a anunţat o serie de mega-proiecte în valoare de sute de miliarde de dolari.

Printre acestea se numără crearea unei imense zone de dezvoltare economică (NEOM) în nord-vestul regatului, cu taxiuri zburătoare şi roboţi, potrivit autorităţilor.

De asemenea, în 2017, autorităţile saudite au anunţat un proiect de mai multe miliarde de dolari pentru transformarea a 50 de insule din Marea Roşie în staţiuni balneare de lux.

În 2018 a fost lansată construcţia unui "oraş de divertisment" în zona semi-deşertică Al-Qiddiya, lângă Riad, care va include parcuri tematice, terenuri sportive şi o zonă de safari.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 „Singurul lucru pe care îl pot recomanda familiei Sterp este o invitație spre lectura cărții Niște țărani, scrisă de regretatul Dinu Săraru”

2 Se anunță furtuni severe în România. Județele care intră sub cod portocaliu

3 „Sunt pe moarte, am cancer. Vreau să-mi curăț conștiința și să spun tot adevărul despre Emanuela Orlandi"

4 Ce se întâmplă? / Bombardiere strategice americane B-52H au înconjurat enclava rusă Kaliningrad de la Marea Baltică

5 Horoscop marți, 28 mai. Săgetătorii vor trăi o dezamăgire, în timp ce Scorpionii vor avea parte de o situație neașteptată