Descinderi în mai multe țări împotriva unei bande internaționale de hackeri

Descinderi în mai multe țări împotriva unei bande internaționale de hackeri

Procurori germani au anunțat joi că forțele de poliție au desfășurat raiduri în mai multe țări împotriva a 170 de suspecți de implicare într-o grupare internațională specializată în atacuri cibernetice, două persoane fiind arestate în Germania, scrie agenția DPA.

Cei doi bărbați au fost arestați în landurile Rhineland-Palatinate și Saarland, poliția confiscând circa 300 de computere și unități de stocare hard disk în timpul raidurilor de marți.

Circa 700 de ofițeri de poliție au luat parte la raidurile efectuate simultan în locații din Germania, Olanda, Luxemburg, Franța și Canada.

Procurorii din orașul german Koblenz au declarat că gruparea criminală este acuzată de vânzarea unor programe de calculator ce ascund viruși și de furtul de parole și date bancare.

Încercările de a fura informații și de a șantaja oameni au devenit o practică obișnuită în anii recenți. În 2015, portalul de internet canadian Ashley Madison a fost ținta unui atac al hackerilor care au distribuit ulterior informațiile obținute din conturile a peste 36 de milioane de clienți ai respectivei platforme online.

AGERPRES/(AS-autor: Liviu Tatu, editor: Codruț Bălu, editor online: Gabriela Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Uite dovada măsluirii! / „Marele document” care a făcut vâlvă ieri a fost adăugat ulterior cu pixul în registrul…

3 Să nu uitați unde ați citit asta prima dată

4 Drulă le dă cu manta? / Se pregătește vânzarea Portului Constanța? / Dezvăluiri care dau de gândit

5 Judecați voi! „Reformista” Andreea Moldovan, dividende de sute de mii de lei încasate fără a avea firme